Автобусният и транспортният бранш никога няма да се обединят в

...
Автобусният и транспортният бранш никога няма да се обединят в
Коментари Харесай

Автобусният бранш: На нас нов закон не ни трябва

Автобусният и транспортният отрасъл в никакъв случай няма да се обединят в едно съдружие. Това е мнението на Национално съдружие на автобусните превозвачи, които показаха идващите стъпки на автобусния отрасъл след извършената среща с премиера по противоречивия законопроект за основаването на автомобилна Камара, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Автобусната колегия ще сътвори по места в страната нова доброволна конструкция, наречена конфедерация. “От нас министър председателят изиска обединяване, ще го създадем. Каним всички сътрудници да си кажат мнението и да се усещат предпазени. Ако някой желае закон, то не сме ние. Ако ни сложи на масата нов закон, който още по-добре ще пази ползите ни, ще го подкрепим “, безапелационни са от Национално съдружие на автобусните превозвачи.

Категорично отхвърлям да вземам участие в междуличностни борби. Нямам борба с някого и не искам да вземам участие в борби на лобита. Видно е, че някой желае доста пари и надзор над един отрасъл. Готови сме на диалози, само че не ни слагайте в несъгласие с сътрудниците, безапелационен е представителят на сдружението Ивайло Константинов.

„ Зад този нов законопроект не стои обединяването на сектора, а надзор над транспортния отрасъл. Нямаме срещу да се обединят двата сектора с доброволни конфедерации ”, счита Магдалена Милтенова от Браншови съюз за стопанска самодейност в превоза. Тя уточни, че както условията, по този начин и проблемите на двата бранша са радикално разнообразни. Като образец беше посочено, че даже за водачите се изискват разнообразни категории.

По отношение на една от тезите, че с новата камара ще се изсветли сивият бранш, от Национално съдружие на автобусните превозвачи са безапелационни, че от 10 години упорстват в Наказателния кодекс нерегламентирания транспорт на пасажери да се санкционира, до момента обаче концепцията е непрекъснато отхвърляна.

БГНЕС напомня, че след митинги в София и страната беше изтеглен противоречивият законопроект за основаването на автомобилна камара. Текстовете не се харесаха и на премиера, който персонално наредил на вносителите от ГЕРБ да го изтеглят от деловодството на Народното събрание.

По време на среща с протестиращите от сектора министър председателят Бойко Борисов е уверил, че с корекция в законодателството или с обособена разпоредба ще се вземат под внимание техните претенции. Още в средата на юни, по време на полемика в Народното събрание, част от сдруженията дефинираха закона за камарата като „ лобистки “, а текстовете – „ скандални “, които създавали условия за корупция.

Недоволството беше подбудено от концепцията, че новата Камара ще прави действия, които в този момент са в пълномощията на „ Автомобилна администрация “ като издаване и лишаване на лицензи. Според протестиращите, на процедура техни съперници и представители на товарния отрасъл ще наблюдават за нарушавания. Не на последно място по значение, част от сектора не желае наложително участие в камарата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР