Австрийският министър на транспорта Норберт Хофер бе избран за председател

...
Австрийският министър на транспорта Норберт Хофер бе избран за председател
Коментари Харесай

Норберт Хофер замени Щрахе начело на Австрийската партия на свободата

Австрийският министър на превоза Норберт Хофер бе определен за ръководител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) след оставката на досегашния ѝ водач и вицеканцлер Ханс-Кристиан Щрахе, съобщи Франс прес.

Ръководството на партията единомислещо назначи министъра на превоза и някогашен претендент за федерален президент Норберт Хофер за нов ръководител на АПС, гласи декларация на партията.

Щрахе бе очернен от скандално скрито снимано видео, на което вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе и лидерът на парламентарната група и заместник-кмет на Виена Йохан Гуденус беседват с жена, говореща съветски и показана като племенница на съветски олигарх, за партийни субсидии и гаранции за покупко-продажби в подмяна.

След оставката на Щрахе ръководещата коалиция сред Австрийската национална партия на канцлера Себастиан Курц и АПС се разпадна и президентът Александър Ван дер Белен предложи предварителни парламентарни избори да се състоят през септември.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се из
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР