Австрийската зелена партия е близо до първото си участие в

...
Австрийската зелена партия е близо до първото си участие в
Коментари Харесай

Зелените на път за първи път да влязат в правителството на Австрия

Австрийската зелена партия е покрай първото си присъединяване в държавното управление на страната, откакто Зелените и консервативната партия на някогашния и евентуално новия канцлер Себастиан Курц реализираха авансово съдружно съглашение през уикенда, написа " Гардиън ".
 Временният канцлер на Австрия упорства за съдружно съглашение до януари
Временният канцлер на Австрия упорства за съдружно съглашение до януари

Канцлерът Бригите Бирлайн води краткотрайно държавно управление след разпадането на дясното държавно управление

Като дребен съдружен сътрудник на Австрийската национална партия, Зелените ще заемат мястото на крайнодясната Австрийска партия на свободата , чието управление подаде оставка по отношение на разразилия се корупционен скандал " Ибиса " през май. Крайнодесните бяха осъдени от гласоподавателите на провелите се по-рано тази година парламентарни избори.

Партията на Курц и Зелените са огромните спечелили на изборите през септември. Консерваторите бяха подкрепени от 37 на 100 , а Зелените реализираха най-хубавия резултат в историята си.
 Зелените в Австрия склонни на коалиция с Курц
Зелените в Австрия склонни на коалиция с Курц

Въпреки извънредно другите си политически стратегии

След месеци на съдружни договаряния, партиите реализираха съглашение в събота.

" Голям оптимист съм за опцията да формираме държавно управление със Зелените ", сподели Курц.

Лидерът на Зелените Вернер Коглер пък разгласи, че наподобява са превъзмогнали непреодолими спънки.

Ако 276-те делегати на Зелените одобрят съдружната договорка тази събота, новото държавно управление може да постави клетва пред президента Александър ван дер Белен най-рано на 7 януари.

Консерваторите се чака да запазят основните постове - канцлер, финансов министър, вътрешен министър, министър на външните работи и министър на защитата.

Ново министерство за интеграцията наподобява ще разреши на Курц да п родължи твърдата политика във връзка с имиграцията.

Зелените, чиито водач Вернер Коглер евентуално ще е вицеканцлер, ще се опитат да окажат въздействието си в ресорите инфраструктура, превоз и околна среда, както и в правораздаването и културата, с цел да обуздаят властническите трендове на партията на Курц.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР