Австрийската болница Wiener Privatklinik (WPK) във Виена прилага най-новите иновативни

...
Австрийската болница Wiener Privatklinik (WPK) във Виена прилага най-новите иновативни
Коментари Харесай

Австрийски професор обясни как лекуват рак с имунотерапия в болницата WPK във Виена

Австрийската болница Wiener Privatklinik (WPK) във Виена ползва най-новите новаторски способи за диагностициране и лекуване на рак. Това става въз основата на разбор на ДНК на туморите при съответния пациент.

Този молекулярен генетичен разбор е в основата на цялостното развиване на концепцията за персонализирана медицина в онкологията: индивидуализиране на терапиите според от характерните генетични характерности и разновидностите на тумора при съответния пациент.

Туморен ДНК разбор записва измененията в клетките и генетичните разновидности, които дефинират появяването и прогресията на рака. Този тест включва течна биопсия и минимално инвазивна или класическа биопсия в засегнатата област. Тъканната проба се изследва в профилирана анатомо-патологична лаборатория. Въз основа на този разбор нтердисциплинарният екип от специалисти по онкология, генетика и молекулярна биология (така нареченият онкологичен борд) на болничното заведение WPK създава крайната прецизна диагноза и дефинира най-ефективните благоприятни условия за лекуване за всеки пациент, съобразени с типа на неговия израстък.

Стратегията за персонализирано лекуване включва с изключение на класическите онкологични лекувания химиотерапия, радиотерапия, лъчетерапия или хирургия, още две от най-модерните лечения, употребявани в международен мащаб при лекуване на рак: целенасочена персонализирана таргетна терапия и имунотерапия. Тези лечения се оферират единствено в няколко центъра в Европа, като един от тях е в болница Wiener Privatklinik във Виена.

“Напредъкът в медицината през последните десетилетия понижи страха от раковите болести. Ако преди 20 години ракът се смяташе за нелечимо заболяване, през днешния ден заболяването може да бъде лекувана или да е под надзор, при изискване че бъде открита в точния момент и надлежно умело лекувана.

Онкологията на днешния ден и на бъдещето от ден на ден се концентрира върху персонализираната медицина, т.е. към лекуване съгласно особеностите на пациента. Ако пациентите са имали единствено общоприети лекувания, като химиотерапия, лъчева терапия и хирургия, в този момент въз основата на молекулярна диагноза те могат да употребяват новаторски персонализирани лечения, учредени на характерните генетични характерности на тумора. Това доста усилва възможностите да се спре еволюцията на тумора и да се излекува пациентът. В рамките на способния център за лекуване на рака - WPK Cancer Center, водещи специалисти от Виена сплотяват своите умения в региона на онкологията”, разяснява професор доктор Валтер Евм, изпълнителен шеф на Wiener Privatklinik - WPK (Виена, частна болница).

В какво тъкмо се състои новаторският способ на лекуване на рак във Wiener Privatklinik, където 40% от пациентите са от Източна Европа, четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР