Австрия възобнови проверките на границата си със Словакия. Причината –

...
Австрия възобнови проверките на границата си със Словакия. Причината –
Коментари Харесай

Австрия, Чехия и Словакия отчитат ръст на пристигащите мигранти

Австрия възобнови инспекциите на границата си със Словакия. Причината – попречване на влизането на незаконни мигранти, които желаят да стигнат до Германия. Подобна мярка вкара и Чехия.

 
Виждаме, че рецесията към този момент доближи Германия. Оттук и ограниченията, подхванати от немската страна по отношение на Чешката република. Оттам, като резултат на доминото, ограничения на Чехия по отношение на Словакия, и затова ние също би трябвало да използван инспекции на границата ни със Словакия.
Карл Нехамер, канцлер на Австрия

В подиуми, следени за последно по време на рецесията с бежанците от Сирия през 2015 г, Австрия не желае да стане различен маршрут за контрабандистите на хора. В Чехия потокът от противозаконни мигранти доближи исторически нива.

 
От началото на годината сме записали и разследвали 140 закононарушения и 125 каналджии. Сравнете тази година с миграционната вълна през 2015 година Физически сме заловили над 12 000 незаконни мигранти тази година, 4 пъти повече по отношение на 2015 година
Мартин Вондрачек, директор на националната полиция на Чехия

В Чехия се следи забележителен растеж на мигрантите от Индия. По-голямата част от идващите обаче идва от Близкия изток.

 
Дойдох тук, тъй като страната ми е във война. Относно изискванията – в родината ми животът е доста сложен.
Mигрант от Сирия

Новата мигрантска вълна може да сложи под подозрение действието на Шенгенското пространство и да докара до нови ограничавания върху придвижването.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР