Австрия ще преструктурира службата си за контраразузнаване, за да разсее

...
Австрия ще преструктурира службата си за контраразузнаване, за да разсее
Коментари Харесай

Австрия започва мащабна реформа на контраразузнаването

Австрия ще преструктурира службата си за контраразузнаване, с цел да разсее съмненията, че крайнодясната Партия на свободата, участваща в ръководството, се пробва да организира " чистка " в средите за сигурност.

На конференция вътрешният министър Херберт Кикл сподели, че измежду ограниченията ще е подсилване на " вътрешния надзор и вътрешната система за сигурност " и ще употребява информация от настоящо следствие против представители на службите, само че не навлезе в детайлности. Според него промяната би трябвало да се реализира доникъде на 2019 година

Освен това службата би трябвало да се концентрира върху " главното си пълномощие " - предотвратяването на рискове - и да си построи нови структури, както и да не дублира работата си с други институции, написа в. " Ди пресе ". " Днес е ден за нова работа за отбрана на конституцията (вътрешно разузнаване) и страната в Австрия. Денят, в който оповестяване нова епоха. "

По-рано тази година полицията обискира здания на Федералната работа за отбрана на конституцията и контратероризъм (BVT). Действията бяха аргументирани с следствие за работата на петима чиновници на BVT и съмнения, че не са съхранявали вярно класифицирана информация.

В резултат някои страни се притесняват за сигурността на разследващи данни, които са дали на Австрия. Медии и политици от опозицията в страната пък настояват, че разследваните са близки до Австрийската национална партия на канцлера Себастиан Курц, управлявала вътрешното министерство десетилетия наред.

В момента Партията на свободата управлява министерствата на вътрешните и външните работи, както и това на защитата, като част от съдружното съглашение след изборите предходната година.

" Голяма неустановеност "

Вътрешният министър Кикл неведнъж е отричал, че дейностите му по отношение на BVT (той даже в профил шефа ѝ, Петер Гридлинг) съставляват чистка, ръководена от партията му. Наскоро той даже върна Гриндлинг на работа, откакто административен съд анулира решението му.

Днес Кикл се появи пред медиите дружно с шефа, който по думите му ще управлява измененията. " В доста сложна фаза сме. Има огромна неустановеност за екипа на BVT. Искаме да я премахнем. Искаме да работим с личния състав, с цел да стартираме процеса. "

" Това са обичаните ни закононарушения - точно онез, които в никакъв случай не се случват, " сподели още Кикл. Според него в новия си тип службата ще въплъщава стандарт, който към този момент се демонстрира в Австрия с " рестриктивната политика за леговище ". За образец на случай, в който BVT би могла да концентрира повече старания, той даде " турските интервенции за въздействие върху институциите в Австрия. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР