Австрия ще подкрепя страните от Западните Балкани по техния път

...
Австрия ще подкрепя страните от Западните Балкани по техния път
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Австрия ще подкрепя страните от Западните Балкани по пътя им към ЕС

Австрия ще поддържа страните от Западните Балкани по техния път към Европейския съюз. Това съобщи преди началото на Срещата на върха, отдадена на района, министър председателят на Австрия Себастиан Курц.

" Виждаме добра вероятност за страните от Западните Балкани. Те би трябвало да поемат своя път към Европейски Съюз. Тези страни освен географски, само че и прочувствено са част от Европа. Австрийската позиция е доста значима, ние поддържаме тяхното приемане в Европейски Съюз. Виена поема  европредседателството на 1 юли и ще се стреми да ги поддържа по техния път. За Сърбия и Черна гора сме оптимисти. Надяваме се, че Македония и другите страни ще решат разногласията по сред си ".

В София министър председателят на Австрия Курц прикани за опазване на иранското нуклеарно съглашение. Той разяснява и въпроса за комерсиалните връзки на Евросъюза със Съединени американски щати, който беше разискван на вчерашната среща на европейските водачи в столицата.

" Има очакване за непредсказуема американска политика, която ще заплаши икономическите връзки с Европа. Нямаме ползи от нови търговски бариери ", съобщи Курц.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР