Австрия навлезе в триседмичен локдаун. Страната е обхваната от четвърта

...
Австрия навлезе в триседмичен локдаун. Страната е обхваната от четвърта
Коментари Харесай

Австрия влезе в триседмичен локдаун

Австрия навлезе в триседмичен локдаун. Страната е обхваната от четвърта вълна на болестта. Седмичната база на заболеваемост доближава 1100 нови случая на болест на 100 000 поданици, а в събота бяха регистрирани близо 14 000 новозаразени. Леглата в интензивните отделения са запълнени съвсем на равнищата от пика по време на третата вълна.

Правителството се надява, че локдаунът ще е жизненоважна спирачка за разпространяването на пандемията.

На жителите се позволява да напущат домовете си единствено с цел да вървят на работа, да пазарят артикули от първа нужда или да спортуват, съобщи Българска телеграфна агенция. Повечето магазини и заведения за хранене могат да продават храна единствено за у дома, културните събития са спрени, а огромни спортни прояви се организират без аудитория. Училищата обаче остават отворени, а на родителите се дава независимост да вземат решение, дали децата им да ги посещават или не.

Мнозина гледат на четвъртия локдаун в страната, като на един тип присъда за държавното управление, като близо 75% от австрийците споделят, че към този момент нямат доверие на обединението сред консервативната Австрийска национална партия (АНП) и " Зелените " поради неуспеха й да овладее пандемията, разяснява политологът Петер Филцмайер. Много други проучвания демонстрират обаче, че недоверието се е разпростряло също и върху политическата съпротива.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР