Австриецът Марио Мат, който е олимпийски и трикратен световен шампион,

...
Австриецът Марио Мат, който е олимпийски и трикратен световен шампион,
Коментари Харесай

Марио Мат открива ски сезона в Банско на 14 декември

Австриецът Марио Мат, който е олимпийски и троент международен първенец, публично ще даде старт на 17-ата зимна акция в Банско на 14 декември. 40-годишният виртуоз в техничните дисциплини се завръща на Бъндеришка поляна, където по време на своята популярна и удивително дълга кариера завоюва една от най-специалните си победи за Световната купа.

На 27 февруари 2011 година Супер Марио, както и до през днешния ден е прочут бъдещият ВИП посетител на Банско, победи в слалома на писта "Алберто Томба ", откакто не беше стъпвал на първото място цели 2 години. За триумфа си той получи като подарък апартамент в 5-звездния "Пирин Голф & Кънтри Клуб ".

Марио Мат дебютира в Световната купа по ски алпийски дисциплини на 21 декември 1999 година, когато е на 20 и приключва дейна спортна активност през март 2015 година.

За маратонските си 17 сезона на пистите Мат реализира 15 победи (14 на слалом и 1 на суперкомбинация) и 42 пъти се качва на подиума. Името му ще остане в историята като втория най-възрастен скиор, извоювал олимпийско злато (в слалома в Сочи 2014), след шведа Андре Мюрер. Австриецът е и най-възрастният играч, който е печелил слалом за Световната купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР