Австралийското правителство ще даде възможност за получаване на разрешение за

...
Австралийското правителство ще даде възможност за получаване на разрешение за
Коментари Харесай

Австралия ще даде възможност за постоянно жителство на 10 000 граждани на Хонконг

Австралийското държавно управление ще даде опция за приемане на позволение за непрекъснато престояване на 10 000 притежатели на хонконгски паспорти, които сега се намират в страната, откакто визите им изтекат, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството на премиера Скот Морисън счита, че новият закон за националната сигурност, натрапен от Пекин на полуавтономната територия значи, че поддръжниците на демокрацията може да се изправят пред политически преследвания.

"Това значи, че доста притежатели на хонконгски паспорти може да търсят други дестинации, където да отидат " и държавното управление в Канбера реши да им даде спомагателни благоприятни условия, съобщи и.д. министърът по имиграционните въпроси Алън Тъдж пред Австралийската корпорация за радиоразпръскване.

За да получат позволение за непрекъснато престояване, притежателите на хонконгски паспорти ще би трябвало да преминат спомагателни инспекции, добави Тъдж. "Така че не е автоматизирано. Но сигурно е по-лесен път за приемане на позволение за непрекъснато престояване и несъмнено, щом един път сте непрекъснато пребиваващ, има опция за приемане на поданство ", акцентира той.

Тези, които могат да потвърдят, че в действителност са преследвани, ще могат да аплайват и за филантропични визи.

Премиерът Морисън разгласи предходната седмица, че Австралия анулира контракта си за екстрадиция с Хонконг и удължава визите за хонконгските жители от две на пет години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР