Австралийският премиер Скот Морисън обяви кадрови промени в правителството си

...
Австралийският премиер Скот Морисън обяви кадрови промени в правителството си
Коментари Харесай

Кадрови промени в австралийското правителство след смущаващи разкрития

Австралийският министър председател Скот Морисън разгласи кадрови промени в държавното управление си след серията от случаи с хипотетични полови похищения против депутатки и служителки на държавното управление от техни сътрудници мъже, съобщи Ройтерс. 

Морисън постави старания да успокои публичното неодобрение, предизвикано от изказванията за полови похищения, дискриминация против дамите и непочтено държание в австралийския парламент. В опит да възвърне позициите си измежду гласоподавателите, Морисън разгласи, че в държавното управление му към този момент ще има седем дами, което е връх за Австралия, предава Българска телеграфна агенция. 

" Винаги съм желал да подсигурявам, че гласът на дамите се чува мощно в моето държавно управление, по този начин и стана. Мисля обаче, че с оповестените през днешния ден решения ще отидем даже още по-напред ", съобщи австралийският водач пред публицисти в Канбера. 

Двама от досегашните членове на държавното управление (Линда Рейнолдс и Крисчън Портър) ще заемат към този момент други постове в държавното управление.

Линда Рейнолдс, която до момента бе министър на защитата, ще бъде сменена на този пост от досегашния вътрешен министър Питър Дътън. Рейнолдс бе разкритикувана, че преди две години не е обърнала внимание на изказванията на своя служителка, че е станала жертва на обезчестяване. 

Крисчън Портър, който до момента бе общоприет прокурор на Австралия, ще бъде сменен на поста си от досегашната министърка на заетостта Микелия Кеш.
Срещу Портър има изказвания, че е забъркан в обезчестяване, осъществено през 1988 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР