Австралийският град Сидни отчете нов рекорден брой нови заразявания с

...
Австралийският град Сидни отчете нов рекорден брой нови заразявания с
Коментари Харесай

Затягат мерките срещу COVID-19 в Сидни заради увеличаване на заразените

Австралийският град Сидни регистрира нов рекорден брой нови заразявания с ковид и разгласи стягане на противоепидемичните ограничения, съобщи ДПА.
Най-населеният австрийски щат Нови Южен Уелс е записал за последните 24 часа рекордните 446 случая на предаване на инфекцията на локално равнище, множеството от тях - в щатската столица Сидни. Четирима души са умряли предния ден, сподели губернаторката на щата Гладис Береджиклян.
Тя разгласи, че от понеделник се стягат ограничаващите ограничения и жителите на Голям Сидни няма да имат право да се отдалечават на повече от 5 километра от вкъщи си. Досега те бяха лимитирани в радиус от 10 километра. Увеличават се и санкциите за нарушение на противоепидемичните ограничения. С 5000 австралийски $ (3 684 американски долара) ще се накарват неспазването на разпоредбите за самоизолиране на хората с позитивен тест за вируса и за подаване на лъжлива информация за следене на контактите. С 3000 $ ще се глоби да вземем за пример и неспазването на ограничаването, че единствено двама души могат да упражняват дружно.
Въвежда се и система от разрешителни за всеки, които има основателна причина да напусне региона на Голям Сидни, с цел да отиде в провинциалната част на щата. Целта е да се ограничи напускането на града и разнасянето на болестта.
През 2020 година Австралия съумя да овладее разпространяването на инфекцията със затваряне на граници и непоколебим локдаун и значително анулира рестриктивните мерки преди появяването на това огнище в Сидни. Досегашната тактика обаче е сложена на тестване от по-заразния вид Делта. Губернаторката на щата сподели, че в този момент вярата за връщане към естествен живот е във имунизацията.
Австралия е с 25 милиона население. От началото на пандемията са регистрирани към 38 хиляди случая на инфектирани с ковид и над 900 умряли. Поставени са малко над 15 милиона дози ваксина, близо 5 милиона от тях - в Нов Южен Уелс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР