Австралийският федерален съд прекрати временно заседанието по въпроса с анулираната

...
Австралийският федерален съд прекрати временно заседанието по въпроса с анулираната
Коментари Харесай

Здравен риск ли е Новак Джокович за Австралия? Съдът обмисля решението си

Австралийският федерален съд приключи краткотрайно съвещанието по въпроса с анулираната виза на Новак Джокович. Съдиите в този момент ще обмислят какво да бъде решението им по случая, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Съдиите изслушаха по-рано през днешния ден страните по делото.

Сега те се надяват, че късно следобяд ще могат да разгласят решението си дали Джокович да бъде позволен да се състезава на тенис шампионата в Австралия, или да бъде депортиран.

Novak Djokovic's lawyers paint Australia's effort to deport him as "irrational " and "unreasonable, " in eleventh-hour bid to reinstate the star's visa and allow him to remain in the country to defend his crown
— AFP News Agency (@AFP)
Новак Джокович се върна в правосъдната зала през днешния ден в Австралия, с цел да се отбрани от вероятно правосъдно предписание за неговата депортация. Ако тримата австралийски федерални съдии се произнесат за депортацията на Джокович, това може да бъде придружено и с

тригодишна възбрана за тенисиста да се върне в страната .

Ако съдиите се произнесат против депортацията, Джокович може да стартира присъединяване си в тенистурнира от Големия шлем, на който да отбрани купата си.

Австралийското държавно управление по-рано през седмицата анулира за повторно визата на Джокович .

Според управляващите Джокович, който не е имунизиран против ковид, съставлява здравен риск.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР