Австралийските власти осуетиха ислямистки терористичен заговор за сваляне на самолет,

...
Австралийските власти осуетиха ислямистки терористичен заговор за сваляне на самолет,
Коментари Харесай

Австралийските власти осуетиха заговор за свалянето на самолет

Австралийските управляващи осуетиха ислямистки терористичен скрит план за събаряне на аероплан, заяви австралийският министър председател Малкълм Търнбул, представен от Франс прес и ДПА.

Миналата нощ беше осъществена огромна контратерористична интервенция за разстройване на терористичен скрит план за свалянето на аероплан, сподели пред публицисти Търнбул. Той посочи, че при интервенцията в град Сидни са задържани четирима души, само че още не са им повдигнати обвинявания. Разследването продължава, добави министър председателят.

Комисарят на австралийската федерална полицията Андрю Колвин сподели, че преди да бъдат подхванати неочакваните инспекции, разследващите служби са получили достоверна информация от партньорски организации за скрит план, включващ " неподготвено устройство ".

Търнбул сподели, че ограниченията за сигурност по австралийските летища са засилени. Той посъветва пасажерите да идват на аерогарите по-рано - към два часа преди полета си - поради допълните ограничения за сигурност и да носят най-малък ръчен багаж.

Министърът на правораздаването Майкъл Кинан заяви, че това е 13-ата сериозна опасност, предотвратена от полицията, откогато през 2014 година нивото на терористична опасност в Австралия беше нараснало. Пет заговора обаче са били осъществени, показва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Първостепенна опасност за Австралия остават терористите, които работят сами, само че последните събития ни припомнят, че действителна опасност е и опцията повече хора да вземат участие в комплицирани заприказва за комплицирани офанзиви. Много значимо е всички в Австралия да продължим да бъдем бдителни, сподели Кинан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР