Австралия за втори път посреща Коледа в условията на борба

...
Австралия за втори път посреща Коледа в условията на борба
Коментари Харесай

Австралия посрещна Коледа с рекорден брой случаи на COVID-19

Австралия за повторно посреща Коледа в изискванията на битка с коронавирусната пандемия , съобщи ДПА.

Австралийските управляващи записаха нов дневен връх на случаи на заразяване с вируса през последното денонощие.

Щатът Нов Южен Уелс записва 6288 случая на заразяване с ковид за последните 24 часа , заяви през днешния ден здравното му министерство. Вчера новите случаи на заразяване бяха 5612.

Щатът Виктория не записва нов връх през днешния ден, само че регистрира 2108 случая на заразяване с ковид . Във Виктория бяха регистрирани и шест смъртни случая, свързани с коронавирус.
Щатът Куинсланд записва 765 нови случая на заразяване с ковид, а Тасмания - рекордните за нея 33 случая на заразяване.

Здравните управляващи приканиха жителите при опция да честват Коледа навън, с цел да сведат до най-малко риска от заразяване с ковид, отбелязва ДПА.

Австралийското здравно министерство насърчи хората да се забавляват навън или да отварят постоянно прозорците, с цел да се получава по-добро проветряване, а също по този начин да заобикалят шерването на принадлежности по време на хранене. Хората със признаци на заболяване са приканени да пропуснат коледните тържества.

Австралия понастоящем се бори с най-сериозната вълна на ковид, с която се е сблъсквала до момента, като разновидността Омикрон на ковид се появява във всеки щат и територия.

Щатите и териториите на Австралия вкарват ограничавания и усъвършенстват качеството на следенето на инфектираните и слагането на им под карантина.

На повече места в страната носенето на маски още веднъж е наложително, като задачата е да бъде лимитирано разпространяването на разновидността Омикрон на ковид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР