Австралия ще се присъедини към Съединените щати в дипломатическия бойкот

...
Австралия ще се присъедини към Съединените щати в дипломатическия бойкот
Коментари Харесай

Австралия се присъедини към дипломатическия бойкот на Олимпадата в Пекин

Австралия ще се причисли към Съединените щати в дипломатическия протест на Зимните олимпийски игри в Пекин, заяви през днешния ден министър председателят Скот Морисън, представен от Ройтерс.
Още по темата
В понеделник Съединени американски щати обявиха, че държавните публични представители на страната ще бойкотират олимпиадата поради " жестокостите " и нарушаванията на човешките права от страна на Китай. Пекин на собствен ред сподели, че Съединени американски щати " ще си платят цената " за това решение и предизвести за " решителни ответни ограничения ".

Въпреки заканите Морисън съобщи, че Канбера ще се причисли към дипломатическия протест.

" Австралийските държавни представители няма да отидат в Китай за тези игри. Австралийските спортисти, несъмнено, ще отидат ", съобщи той пред публицисти.

Вчера вицепремиерът на Нова Зеландия Грант Робъртсън заяви, че страната няма да изпрати свои дипломатически представители на министерско равнище на зимните олимпийски игри в Пекин през февруари 2022 година

Англия обмисля лимитирано държавно наличие на Олимпийските игри в Пекин, само че не и цялостен дипломатически протест, написа през днешния ден в. " Телеграф ", представен от Ройтерс.

Говорител на премиера Борис Джонсън съобщи през вчерашния ден, че към момента не е взето решение дали държавни представители ще участват на Зимните олимпийски игри в Пекин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР