Австралия обяви, че отпуска 500 млн. австралийски долара ((338 млн.

...
Австралия обяви, че отпуска 500 млн. австралийски долара ((338 млн.
Коментари Харесай

Австралия дава 500 млн. долара за борба с климатичните промени в района на Тихия океан

Австралия разгласи, че отпуска 500 млн. австралийски $ ((338 млн. щатски долара) за справяне с проблемите, подбудени от климатичните промени в Тихоокеанския район. Парите ще бъдат харчени за повишение на готовността за отбрана при естествени бедствия и за вложения във възобновими източници на сила, съобщи ДПА.

"Тихият океан е нашият дом, който ние споделяме с едно семейство от страни и нации ", сподели австралийският министър председател Скот Морисън преди днешното си посещаване в Тувалу, където ще взе участие в 50-та среща на високо ниво на Форума на тихоокеанските острови.

Сред плановете, които Канбера ще субсидира, са построяването на водноелектрическа централа на Соломоновите острови, пътища и мостове в Папуа Нова Гвинея и устойчиви на климатични промени учебни заведения в Кирибати.

Новите 500 млн. ще бъдат изразходвани за 5 -годишен интервал и идват като продължение на 300 млн., които Австралия отпусна за интервала 2016-2020 година

Вчера министър председателят на Фиджи Франк Баинимарама прикани Австралия "да направи по-пълна преценка " за "екзистенциалната опасност ", пред която са изправени дребните островни страни в Тихия океан, и да форсира тяхното прекосяване към възобновими енергийни източници, с цел да бъде достигната задачата за нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 година Според него постигането на тази цел е невероятно при продължаващата приложимост на въглища.

Критично се изрече и министър председателят на Тувалу Енеле Сопоага, който е хазаин на форума. Според него, колкото и пари да се влагат, "това не значи нищо, в случай че продължаваш да задълбочаваш сериозното влияние на климатичните промени ".

"Австралия би трябвало да прави повече ", обявиха деятели на битката с климатичните промени в Кирибати, представени от ДПА. Тази дребна островна страна е пред риск да престане да съществува поради повишението на морското ниво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР