Авиокомпанията Ryanair обяви нови спешни мерки за стабилизиране на бизнеса

...
Авиокомпанията Ryanair обяви нови спешни мерки за стабилизиране на бизнеса
Коментари Харесай

Ryanair предприема извънредни мерки в опит да задържи пилотите си

Авиокомпанията Ryanair разгласи нови незабавни ограничения за стабилизиране на бизнеса й след анулацията на над 1000 полета и загубата на милиарди евро от пазарната й капитализация.

След като през последните дни се разясниха няколко аргументи, заради които бяха анулирани редица регулярни пътувания до края на октомври, самият началник на компанията Майкъл О " Лиъри загатна какъв в действителност е най-големият проблем, с който би трябвало да се оправят от управлението.

В петък от компанията оповестиха, че ще анулират сред 40 и 50 пътувания дневно в петък, а като аргументи за това бяха посочени закъсненията на някои полети поради стачки на европейските летища, както и стартирането в отпуск на доста от чиновниците.

 Ryanair анулира сред 40 и 50 полета дневно. 285 000 пасажери може да бъдат наранени
Ryanair анулира сред 40 и 50 полета дневно. 285 000 пасажери може да бъдат наранени

Това ще продължи до края на октомври

На събитие в понеделник обаче Майкъл О`Лиъри разяснява, че управлението Ryanair се тормози от напускането на техни водачи.

" Ние нямаме дефицит на водачи, само че други самолетни компании " крадат " такива от нас. Заради това и планираме да притеглим чиновници на Air Berlin Alitalia ", разяснява той, представен от Irish Times.

Заедно с това О`Лиъри удостоверява, че ще бъде показана стратегия за бонуси за лоялни чиновници, а невзетите годишни отпуски на водачите ще им бъдат изплатени от компанията.

Главният изпълнителен шеф на Ryanair добавя, че анулираните пътувания неизбежно ще имат отрицателен резултат върху репутацията на компанията. От управлението чакат обезщетенията за анулираните полети да им костват до 20 милиона евро.

Междувременно вложителите отдръпнаха доверието си към авиолиниите, като акциите поевтиняха с 4,8% от началото на седмицата, а компанията изгуби 2,1 милиарда евро от пазарната си капитализация.

 Ryanair разгласи всички анулирани полети и някои от тях засягат София
Ryanair разгласи всички анулирани полети и някои от тях засягат София

Ясни са всички анулирани пътувания до 28 октомври

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР