Авиокомпании отлагат или отменят полетите си в Гърция тази седмица

...
Авиокомпании отлагат или отменят полетите си в Гърция тази седмица
Коментари Харесай

Стачка в Гърция ще прекъсне обществения транспорт

Авиокомпании отсрочват или анулират полетите си в Гърция тази седмица поради решението на авиодиспечерите да се причислят към общата стачка в държавния бранш, планувана за четвъртък, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Стачката ще прекъсне публичния превоз, в това число фериботните транспорти сред островите и континенталната част. Синдикатът на държавните чиновници разгласи стачка с разнообразни претенции, измежду които стягане на ограниченията против ковид на работните места и в учебните заведения, всеобщи назначения в бранша на опазването на здравето и публичния превоз, както и увеличение на заплатите на държавните чиновници.

Работниците в публичния превоз упорстват също да бъдат подлагани на тест за ковид за сметка на работодателя.

Авиокомпаниите Иджиън еърлайнс и Олимпик еър оповестиха през днешния ден, че са отменили всички полети в четвъртък. Променено е и времето на двайсетина интернационалните и вътрешни полети в сряда, когато авиодиспечерите ще спрат работа за 6 часа.

Гърция отбелязва доста нарастване на случаите на инфектирани с ковид и умряли от COVID-19, което претрупва националната здравна система.

Макар че държавното управление предприе всеобщи назначения на медицински служащи от началото на пандемията и съвсем удвои броя на леглата в интензивните отделения, доста от отделенията, изключително в северната част на страната, са запълнени. Здравните управляващи подредиха две частни клиники в Солун дружно с личния състав им да бъдат употребявани за лекуване на пациенти с Коронавирус.

Премиерът Кириакос Мицотакис разгласи през днешния ден, че лекарите в интензивните отделения, които са назначени на краткотраен контракт по време на пандемията, ще получат непрекъснати назначения.

" Това е акт на самопризнание от страна на страната за значимата работа, която правят по време на пандемията, само че имаме също и потребност от личен състав за новите интензивни отделения, открити през последните месеци ", сподели Мицотакис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР