Авиокомпании отказват на Александър Русанов и съпругата му Теодора да

...
Авиокомпании отказват на Александър Русанов и съпругата му Теодора да
Коментари Харесай

Българи бедстват в Бразилия в тежка битка с рака

Авиокомпании отхвърлят на Александър Русанов и брачната половинка му Теодора да ги приберат

Това е тежката история на една болна българка, която търси спасението си. Теодора избира различно лекуване в Бразилия, откакто не получава вяра от българските лекари. След като положението ѝ се утежнява, тя не може да се върне в родината си. Екип на телевизия Bulgaria On Air се свърза със брачна половинка ѝ, потърси подпомагане и от българското Външно министерство.

Преди две години Теодора чува тежката диагноза – рак на гърдата, а след това има и метастази в главата. След редица опити за лекуване, фамилията ѝ открива искрица вяра в Бразилия, при по този начин наречения медиум-лечител Жоао де Деус.

Връзката с него прави Кармен – жена, която се изявява също като врач и която оказва помощ на хора, които " изпитват потребността от осезателна духовна смяна в живота си и тези, които имат потребност от излекуване ".

И по този начин, на 26 март българката идва в град Абаджания в Бразилия с група наши сънародници, които също възнамерявали да се лекуват с различни способи.

" За организацията, за престоя и така нататък, Кармен е събирала на човек от групата сред 2 и 3 000 лв.. Има интервали, когато е по-евтино, и други интервали, когато е по-скъпо, само че не мога да схвана за какво. Като се отиде при този Жоао си плащаш за вода, за някакви сувенири, за някакви такива неща, сякаш заредени енергийно. Но всичко е като един магазин ", споделя половинката на Теодора - Александър Русанов.

След 5 дни престой в Абаджиния, групата се насочва към Аквас де Линдоя. " Там има различен медиум - Жозелинио, който в действителност се оказа някакъв юрист, изобщо не е никакъв медиум ", добави Русанов.

Впоследствие положението на дамата се утежнява и е настанена в дребна болница в града, само че там никой не може да ѝ помогне. С помощта на българските ни представители в Бразилия, съумяват да трансферират Теодора в частна болница.

Така от 6 април фамилията е там, откакто от няколко самолетни компании отхвърлят да превозят Теодора на легло. Други пък импровизирано споделят, че един подобен транспорт би коствал сред 30 и 50 хиляди евро.

" Нейното положение е устойчиво, тя може да изкара в това положение и месеци, само че тя не може да се разсъни, поради притискането на метастазите в мозъка на избрани места. Тя е в непрекъснато легнало състояние, само че не е в кома. Тя диша независимо, не е на уред ", изясни Александър.

В неделя той съумя да написа и до Министерството на външните работи, от които Bulgaria ON AIR през днешния ден получи отговор.

Междувременно, посланикът ни в Бразилия господин Валери Йотов организира незабавна среща с министъра на опазването на здравето на страната, а посланичката на Бразилия в София е извикана в дирекция " Консулски връзки " в Министерство на външните работи.

Министерството изследва опциите за превозване на българката до страната ни. За задачата се водят диалози с разнообразни самолетни компании и държавни ведомства, само че обстановката се усложнява поради огромното разстояние, нуждата от профилирана здравна техника и реанимационен екип за поддържането на виталните индикатори по време на полета, както и от положението на нашата сънародничка.

До момента няма изрично позволение от лекуващите лекари тя да пътува на толкоз дълъг полет.

Непрекъснато сме в контакт с болничното заведение и с роднините на нашата сънародничка. По телефон успяхме да беседваме и с Кармен Лазарова, която изрично отхвърли виновността да е в нея, тъй като е можело лекуването да се организира и от разстояние, по фотография.

" Не знаех за положението на Теодора Маджарова, не бях осведомена и в случай че бях - тя нямаше да пътува, щях да желая лекуване от разстояние. На всички раково заболели, изключително такива с израстък в главата, им е безусловно неразрешено да вървят. На мен ми беше казано, че всички от групата могат да пътуват. Само двама души от тази група пристигнаха при мен, приказваха с мен, сложих ги на кристалното легло. На брачна половинка на Маджарова изпратих писмо, в което ги поканвам на среща. Но тя не се появи ", описа Кармен Лазарова.

Очакваме скоро време фамилията на Теодора да получи отговор от Външното ни министерство и да се приберат в България, където им дават късмет Теодора въпреки всичко да се разсъни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР