Авиационният пазар на Индия е най-бързорастящият в света. За да

...
Авиационният пазар на Индия е най-бързорастящият в света. За да
Коментари Харесай

Страната, в която пътниците нарастват най-бързо, строи 100 нови летища за над $60 милиарда

Авиационният пазар на Индия е най-бързорастящият в света. За да се оправи с това предизвикателство, страната възнамерява общия брой на летищата да доближи сред 150 и 200 до 2035 година от актуалните към 100.

" В последна сметка Индия би трябвало да разполага с 150 до 200 летища в идващите 15 до 20 години. През идващите 12 месеца ще имаме над 131 настоящи летища ", сподели Джаянт Синхаa, министър на гражданската авиация на Индия.

Изграждането на новите аеропорти може да коства над 60 милиарда $, като се чака частният бранш да поеме по-голямата част от разноските. За да притегли техните вложения, управляващите приготвят политики, гарантиращи, че частните вложители могат да си върнат парите и да имат солидна облага.

 Летището, което счупи международния връх за най-вече полети в границите на 24 часа
Летището, което счупи международния връх за най-вече полети в границите на 24 часа

А от управлението му се надяват да бият личното си достижение

Индия строи летища даже в региони, където в никакъв случай не е имало такива, с цел да редуцира времето за напредване на непрекъснато увеличаващите се пасажери. Вътрешните и интернационалните пасажери се покачват до над 139 млн. през 2017 година, което е със 17% повече от 2016 година Цифрата на вътрешните пасажери, които съставляват повече от 80% от общия трафик, бележи двуцифрен растеж за 42-и следващ месец, започвайки от септември 2014 година

Страната регистрира най-бързия растеж на вътрешните пътувания през 2017 година за трета поредна година, следвана от Китай и Русия, съгласно Международната асоциация за въздушен превоз. Това се дължи и на яростна конкуренция сред самолетните компании, което смъкна цените на билетите. Средната цена понижа с 18% през 2016 година по отношение на миналата година.

Все отново въздушният превоз в Индия остава доста по-скъп от железопътния. Най-евтиният самолетен билет от Делхи до Ахмедабад коства към 3000 рупии (46 долара), до момента в който елементарният билет за трен е единствено 475 рупии (7 долара).

 Boeing се надява на $290 милиарда от третата най-голяма стопанска система
Boeing се надява на $290 милиарда от третата най-голяма стопанска система

Компанията чака превозвачите в страната да поръчат до 2 100 самолета

Властите са решени да понижат разликата, предлагайки държавни дотации и тавани до 2500 рупии (37.5 долара) за едночасови полети, свързващи огромните с по-малките градове.

Управляващите чакат пасажерите да продължат да нарастват със същото движение. " През идващите 15-20 години, Съединени американски щати, Китай и Индия ще обслужват по повече от 1 милиард пасажери ", планува Синхаа.

Именно поради това страната, населявана от 1.3 милиарда души, има потребност от нови аеропорти. " 90% от индийците би трябвало да живеят в радиус от 100 км от летище ", сподели министърът.

 Индия строи пътища с невероятна скорост
Азиатският колос, който строи пътища с невероятна скорост

Страната влага $15.3 милиарда в пътна инфраструктура за година

Целта от 150 до 200 летища включва дребни летища, които са били изключени от предходни преброявания. " Проектираме летища, които могат да бъдат построени на доста ниска цена. Летища, които обработват 3 до 5 полета дневно ", уточни Синхаа.

Летищата ще бъдат построени съгласно потребностите на съответните обитаеми места, вземайки поради предстоящите разноски и източници на финансиране.

Общарта инвестиция може да доближи 4 трлн. рупии (61 милиарда долара) - 60 пъти повече от бюджета на индийското авиационно министерство за 2018 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР