Ави Григорян изглежда като източен принц и е лесно разпознаваем

...
Ави Григорян изглежда като източен принц и е лесно разпознаваем
Коментари Харесай

Ави Григорян - кадифеният глас на хор „Турецкий”

Ави Григорян наподобява като източен принц и е елементарно различим на сцената със своя изящен кадифен баритон. Той е един от най-младите солисти в хор „ Турецкий “. „ Вече три години пея в хора, предложения ме самият маестро Михаил Турецкий. Беше гледал записи с мои осъществявания още до момента в който живеех в Краснодар “. Ави Григорян споделя по какъв начин е отишъл на договаряния с Турецкий. Близо година поддържали връзка от отдалеченост, чували се по телефона. „ Дори ме включи в дребен план - имах няколко участия с хора. След това се реалокирах в Москва, след това пристигна и предлагането да стана част от хора - аз, несъмнено, одобрих “.



Роден в Пятигорск през 1991 година, Ави приключва Краснодарския държавен институт за просвета и изкуства със компетентност поп и джаз пеене. Преди да се реалокира в Москва, той е солист на Краснодарската районна филхармония.

От 2014 година е притежател на наградата „ Почетен художник” на Кубан.

Идва за повторно в Пловдив. Първият е през м. ноември 2020-а, тогава Ави и групата доста се забавлявали в Стария град. „ Градът ви е незабравим! Дори времето ви е хубаво. Да, по-топло е и опитваме да се оправим с жегата. Ето, концертът ни още не е почнал, а всичко по нас е мокро. И въпреки всичко по-добре да е горещина, в сравнение с студено “, смее се Ави. Питам го: има ли загадка за триумфа на „ Турецкий “. „ Хорът е неповторим и няма аналог в Русия и по света. Това е по този начин, тъй като Михаил Турецкий е събрал самобитна палитра от гласове. И ни дава опция за работа във всевъзможни музикални стилове, без граници!”



Именно този разнороден репертоар - от класика и сцена до поп и джаз, притегля от ден на ден младежи на концертите на групата. Особено когато те са по откритите площади, прибавя младият баритон. Самият той се дефинира като меломан: „ Харесвам разнообразни стилове - поп, фолк, соул и фънк, класика. Мисля, че тези стилове са по-близо до младото потомство. Соул и фънк е танц, ритмична музика, даже нападателна тук-там. Но сега в живота ми точно тези стилове ме интересуват и провокират неспокойствие в душата ми”.

Сега Ави още веднъж е на път и мотивът е международното турне на хор „ Турецкий “ в цяла Европа с най-новия им план - „ Песни Победы”, отдаден на Великата Отечествена война.

В Русия и зад Океана

Знаете ли, че в средата на 90-те години хорът на Турецкий се разделя: едната половина остава в съветската столица, другата се реалокира в Маями, където музикантите работят по контракт. Зад океана репертоарът им се уголемява с класики на Бродуей и джаз шлагери.

През 1997 година солистите на групата се причисляват към прощалното турне на Йосиф Кобзон и дружно с артиста те изнасят над 100 концерта в Русия.

Събират 19 хиляди почитатели на Олимпийския стадион

През пролетта на 2014 година хор „ Турецкий” показа шоу стратегия на феновете на музиката, която беше сложена от хореографа Йегор Дружинин. Тя се споделя „ Погледът на индивида към любовта “. За да видят представлението онлайн, на Семеен кодекс „ Олимпийски” - най-голямата сцена в Москва, се събират 19 хиляди фенове, които следят протичащото се от интерактивни екрани.

За 70-годишнината от Победата, през 2015 година, художествената група започва плана „ Песни Победы “. Тогава общественият им концерт се организира на хълма Поклонная в Москва, като събира 150 хиляди души.

Музикална спирка - под Альоша

Пловдив бе музикална спирка в турнето UNITY SONG на съветския мъжки хор тази година. Концертът под Альоша е част от международното турне на групата. То е в 21 страни. Сред градовете, през които ще премине с изключение на Пловдив са Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава и Ташкент. Мотото на всички места е „ Музика за мир и здраве”.

Привърженици на ФК " Ростов " им пригласят на мач

Преди време стотина души, поданици на Ростов, репетират осъществяването си с хор „ Турецкий “ в музея " Русия е моята история ". „ Първо изпяхме ария, след това пяхме дружно, с цел да схванат формата и кой къде пее. Поговорихме малко, направихме снимки”, споделя Ави Григорян.

Експериментът е част от самобитен празник, който групата провежда - поредност от концерти на хора на площади в разнообразни градове на Русия и света. На тях се събират няколко хиляди души, от време на време повече от 10 хиляди, и всеки има опция да пее със солистите на „ Турецкий”. Гвоздеят в концертите е, когато пеят дружно с почитателите на градския футболен клуб в Ростов. Случва се по време на футболен мач с присъединяване на локалния клуб на Ростов-Арена. „ Пяхме дружно с почитателите песента „ Ростов - град, Ростов - Дон “, добави солистът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР