Август винаги е бил труден месец за руските финанси и

...
Август винаги е бил труден месец за руските финанси и
Коментари Харесай

Американските санкции удариха руските финансови пазари

Август постоянно е бил сложен месец за съветските финанси и стопанска система и за съветската страна. Тази година август се обрисува проблематичен във финансовата област- тя влезе във фаза на свободно рухване, откакто Съединени американски щати оповестиха налагането на нови наказания против Русия за случая с отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия.

Събитията започнаха през вчерашния ден, като за деня съветската валута поевтиня с 2 рубли по отношение на $, а интересcj към съветските държавни скъпи бумаги падна до годишен най-малко. Днес процесът продължава - доларът за първи път от август 2016 година трансферира границата от 66 рубли, еврото мина 77 рубли.

И това е единствено при оповестяването на първия стадий от налагане на глобите, който би трябвало да влезе в действие на 22 август. Вашингтон изиска до онември Русия да допусне инспектори на Организация на обединените нации до своите химически обекти или ще вкара втори стадий на наказания. Те към този момент в действителност са драконовски - вкючват намаление на равнището на дипломатически връзки и даже скъсването им, възбрана за полети на " Аерофлот " в Съединени американски щати и прекъсване на целия американски експорт за Русия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР