Авансово плащане за 100 млн. лв. от данък свръхпечалба се

...
Авансово плащане за 100 млн. лв. от данък свръхпечалба се
Коментари Харесай

Лукойл щял да плати авансово 100 млн. лв. данък свръхпечалба, твърди министър

Авансово заплащане за 100 млн. лева от налог " свръхпечалба " се чака да направи тази седмица от компания " Лукойл България ", съобщи през днешния ден служебната министърка на финансите Росица Велкова. По думите ѝ компанията, която е мажоритарна съветска благосъстоятелност, не се е отказала от декларираното на среща с държавното управление през ноември желание да трансферира икономическата си активност в България и да заплаща налози тук. Или най-малко " няма такава информация ".

Въпросът е настоящ, тъй като от " Лукойл " бяха сложили и, като главното бе да не се не разрешава износът на артикули, модифицирани в рафинерията в Бургас, макар че изходният им артикул е недопечен съветски нефт. От 5 декември 2022 година като част от глобите против Русия поради войната в Украйна. Забраната за експорт на рафинирани артикули би трябвало да е в действие от 5 февруари 2023 година

България получи изключение от петролното ембарго и по този начин до края на 2024 година може да продължи да внася вид " Уралс ", който да преработва. Три следващи пъти обаче, че продуктите от съветски нефт могат да се употребяват за вътрешния пазар, само че не и за експорт. Теорията на служебния кабинет остана тъкмо противоположната - че износът не нарушава възбраната, а създадените в България горива ще са български и няма да попадат под ембарго.

Европейски Съюз обаче одобри следващия Девети пакет от наказания против Русия в края на предходната седмица. И в документите е категорично посочено, че България няма да може да изнася от " Лукойл Нефтохим " с едно изключение - в случай че дестинацията на продуктите е Украйна.

В началото на декември обаче служебното държавно управление анулира решение на кабинета на Кирил Петков за възбрана за експорт на съветски нефт от страната, което бе взето през лятото с претекст, че е в синхрон с ембаргото и получената от България дерогация. Новото решение отвън страната до 5 март 2023 година, стана ясно от оповестените от Министерския съвет документи. Какво ще се случва по-късно - не е ясно.

През ноември от " Лукойл " твърдяха, че са подготвени да внесат в хазната за 2023 година данъци на стойнот 700 млн. лева налог, в случай че износът на горива не бъде неразрешен.

Междувременно изненадващо, с който да се забрани износът от " Лукойл " за Европейски Съюз и трети страни - в синхрон с европейските наказания. Енергийната комисия в Народното събрание го одобри на първо четене, а във вторник планът влиза за гласоподаване в пленарната зала - на изключително съвещание.

Освен него, на гласоподаване ще бъде подложен и който планува страната да поеме надзор над " Лукойл " и рафинерията. Подобна стъпка предприе Италия, която също има на територията си съветска рафинерия - в Сицилия.

А още веднъж от Движение за права и свободи заговориха в духа на.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР