Аутизмът, като спектър на разстройства, обикновено се проявява през първите

...
Аутизмът, като спектър на разстройства, обикновено се проявява през първите
Коментари Харесай

5 известни личности с аутизъм и техните постижения въпреки диагнозата

Аутизмът, като набор на разстройства, нормално се демонстрира през първите три години от живота на детето. Той е част от групата разстройства от аутистичния набор (ASD) и се характеризира с разнообразни степени на влияние върху информационните умения, обществените взаимоотношения, вербалното развиване и поведенческите модели.

Въпреки че диагнозата “ ” може да звучи стряскащо за доста родители, тя не отхвърля опцията за качествено развиване на детето и шансът то да се трансформира в сполучлив човек след време. Някои хора с аутизъм са постигнали обилни триумфи в разнообразни области, в това число изкуство, просвета, литература, активизъм и други Нека забележим някои от тях.

Темпъл Грандин

Грандин е професор по отглеждане на животни, създател и една от първите персони, които обществено приказват за своите прекарвания като човек с аутизъм. Тя е известна със своята работа в региона на хуманното отношение към селскостопанските животни и за своите новаторски дизайни на скотски уреди. Грандин е написала няколко книги, които оказват помощ на читателите да схванат повече за аутизма и за света на хората с разстройство от аутистичния набор.

Даниел Тамет

Тамет е британски публицист, стихотворец и езиковед със савантски умения. Той е прочут със своята дарба да извършва комплицирани математически калкулации, да научава нови езици за малко време и да запомня невероятни количества информация. Той е създател на няколко книги, които разкриват неговите неповторими прекарвания и възгледи за света.

Сюзан Бойл

Бойл е певица от Шотландия, която стана известна през 2009 година след присъединяване си в " Britain's Got Talent ". Въпреки своите провокации, свързани с аутизма, Бойл реализира голям триумф в музикалната промишленост, доказвайки, че геният може да надделее над всевъзможни трудности.

Стивън Уилшър

Той е английски художник, който става прочут със своите извънредно детайлни градски пейзажи, нарисувани по памет. Уилшър е диагностициран с аутизъм на възраст от три години и е почнал да рисува като форма на връзка. Неговите творби са приети в целия свят поради тяхната акуратност и подробност.

Грета Тунберг

Тунберг е млада шведска активистка, която се трансформира в интернационален знак на битката против климатичните промени. Грета, която е диагностицирана с аутизъм, употребява своята платформа, с цел да предизвиква политически дейности и да увеличи осведомеността по отношение на климатичните проблеми.

Финални думи

Хората, които споменахме нагоре, са единствено дребна част от многото персони с аутизъм, оставили забележителен отпечатък в своите области на активност. Тяхната устойчивост, креативност и неповторими възгледи показват, че аутизмът не е спънка за реализиране на велики неща. Тези хора са ентусиазъм за доста други, показвайки, че разликите в неврологичното развиване могат да бъдат източник на мощ и иновация. Всеки един от тях има неповторима история, която способства за разбирането и приемането на аутизма в обществото.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР