Australian Open, втори кръгМаркета Вондрушова – Онс Жабур 6-1, 5-7,

...
Australian Open, втори кръгМаркета Вондрушова – Онс Жабур 6-1, 5-7,
Коментари Харесай

Нова изненада в Мелбърн: световната №2 напусна турнира


Australian Open, втори кръг

Маркета Вондрушова – Онс Жабур 6-1, 5-7, 6-1

Маркета Вондрушова записа една от най-големите победи в кариерата си, елиминирайки международната №2 Онс Жабур във втори кръг на Australian Open. Чехкинята, която пропусна огромна част от предишния сезон поради травма в китката, сподели, че още веднъж е намерила метод да се съревновава с най-хубавите, изигравайки три доста мощни сета против финалистката от предходните два „ мейджър “ шампионата.

Вондрушова изоставаше във връзка с асовете (1-4) и уинърите (17-27), само че за сметка на това направи доста по-малко непредизвикани неточности (24-50). Чехкинята завоюва 59% от точките си на първи сервис (32/54) и осъществя 8 от 16-те си брейкпойнта (50%), до момента в който Жабур оползотвори четири от своите шест шанса за пробив (67%).

Противно на упованията, мачът стартира доста по-добре за Вондрушова. Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио атакуваше мощни и точно по цялата широчина на корта, като по този метод завоюва 12 от първи 15 точки в мача. Жабур опита да отговори на предизвикването, само че задатъкът на международната №86 към този момент бе прекомерно сериозен и тя завоюва откриващата част единствено за 23 минути.

Силната серия на чехкинята бе на път да продължи, само че Жабур отрази два следващи брейкпойнта при започване на втория сет. Това се оказа началото на най-силния интервал в мача за тунизийката, която съумя да поведе с 4-1. Вондрушова обаче още веднъж стартира да показва бързата и нападателна игра, която показваше първоначално, и съумя да възвърне равенството при 5-5. Световната №86 бе покрай цялостен поврат, само че Жабур още веднъж избави точка за пробив и завоюва подаването си, след което реализира решителен брейк за 7-5.

Третият сет бе отражение на първия – Вондрушова контролираше изцяло протичащото се на корта, като осъществя два последвоателни пробива за 5-0. Жабур върна един брейк и избави мачпойнт, само че в идващото разиграване чешката тенисистка оформи крайното 6-1, 5-7, 6-1 след 1 час и 43 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР