Australian Open, втори кръгФеликс Оже-Алиасим – Алекс Молкан 3-6 2-6

...
Australian Open, втори кръгФеликс Оже-Алиасим – Алекс Молкан 3-6 2-6
Коментари Харесай

Оже-Алиасим се измъкна от два сета пасив срещу Молкан


Australian Open, втори кръг
Феликс Оже-Алиасим – Алекс Молкан 3-6 2-6 6-3 6-2 6-2


Феликс Оже-Алиасим избегна разочароващо отпадане във втория кръг на Australian Open, откакто ограничи грешките и реализира поврат от 3-6 2-6 6-3 6-2 6-2 против Алекс Молкан.

Няколко дни, откакто Джон Макенроу дефинира канадеца като евентуален първенец в Мелбърн, шестият подложен бе покрай безславно отдръпване от конкуренцията след поредност от грешки в първите два сета на Margaret Court Arena.

22-годишният играч употребява недоволството си от качеството на топките, с цел да откри мотивация и да се преобрази в оставащата част от дуела. В третия сет стартира да сервира превъзходно и спря да дава шансове на противника си.

„ Просто е – би трябвало да изпращаш топката в корта, без да пропускаш, “ сподели той през смях, когато обясняваше трансформацията си на корта след ранния пасив.

„ В последна сметка, тук не става дума за ракетна просвета. Опитвах да опростя играта си, “ добави още Феликс.

В откриващите две елементи канадецът позволи 25 непредизвикани неточности – нетипични индикатори за него.

„ Статистиката го демонстрира, само че той игра с доста по-голямо неизменност от мен в първите два сета. Аз просто пробвах да намеря метод да остана по-дълго на корта, да направя мача сложен и по-дълъг. “

„ Когато измъкнах третия сет, това ми вдъхна повече убеденост, започнах да мисля по-позитивно и да имам вяра в обрата. Щастлив съм, че съумях да го реализира. Беше тежък ден за мен. “

Оже-Алиасим загуби и първия сет в дуела си с Поспишил в понеделник, а в идващия кръг му следва конфликт с Корентин Муте или Франциско Серундоло.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР