Australian Open, втори кръгДаниил Медведев – Ник Кирьос 7-6(1), 6-4,

...
Australian Open, втори кръгДаниил Медведев – Ник Кирьос 7-6(1), 6-4,
Коментари Харесай

Медведев се справи с Кирьос и феновете и очаква познат опонент


Australian Open, втори кръг

Даниил Медведев – Ник Кирьос 7-6(1), 6-4, 4-6, 6-2

Даниил Медведев се класира за трети кръг на Откритото състезание на Австралия откакто надви над НИк Кирьос в най-очаквания мач от днешната стратегия. Феновете на Rod Laver Arena демонстрираха пламенна поддръжка към своя съотечественик, която на моменти преминаваше границите на благоприличието, само че международният №2 въобще не се повлия от неприветливата за него конюнктура и направи нова крачка към втора поредна купа от Големия шлем,

В идната фаза Медведев ще се изправи против Ботик Ван де Зандсхулп в повтаряне на четвъртфинала на миналогодишния US Open.

Медведв записа 31 аса и направи 5 двойни неточности, до момента в който статистиките на Кирьос по тази индикатори посочваха надлежно 17 и 2. Руснакът регистирра повече уинъри (68-47) и по-малко непредизвикани неточности (29-31), като в това време осъществя четири от 11-те си точки за пробив (36%), до момента в който успеваемостта на Кирьос по този индикатор бе 2 от 9 (22%).

Медведев поведе с 3-1 след ранен пробив, а след това задържа преднината от два гейма при 4-2. Изглеждаше, че всичко се развива по проект за втория подложен, само че по-късно сервисът на Кирьос стартира да затруднява съществено неговия конкурент и това оказа помощ на представителя на домакините да одаъществи поврат за 5-4. Медведев обаче не му разреши да запише решителен пробив и по този начин се стигна до тайбрек. В него руснакът не остави никакви шансове на международния №115 и надви със 7-6(1).

Вторият сет също бе доста завладяващ и равносилен, като в първите девет гейма се стигна до единствено един брейкпойнт. Той се откри при Медведев при 4-3, само че руснакът пропусна шанса си след несполучливо воле при мрежата. Световният №2 обаче си върна водачеството откакто завоюва идващото си подаване, а последното разиграване в деветия гейм въплъщаваше отношението на двамата съперници към дуела – Кирьос отрази една от офанзивите на Медведев с удар сред краката, който обаче въобще не изненада първенеца на US Open и той завърши гейма с безмилостен форхенд. Първата ракета на Русия продължи да владее самодейността и съумя да пробие сервиса на съперника си, удвоявайки преднината си в мача след 6-4.

По време на откриващия гейм от последвалия сет Кирьос получи забележка от съдията Карлос Бернардес поради бавене на играта при сервис на Медведев. Австралиецът влезе в спречкване с рефера, а малко по-късно подтикна почитателите да го приветстват иронично. Енергията от публиката очевидно повлия положително на Кирьос, който изигра най-силния си сет в шампионата. Четвъртфиналистът на Уимбълдън за 2015 година показва всички оръжия от арсенала си и записа втория си пробив в мача, който му бе задоволителен с цел да се наложи с 6-4 и да върне интригата.

Кирьос можеше да продължи мощната си серия, само че в самото начало на четвъртия сет пропусна брейкпойнт и се оказа в ролята на догонващ. Това очевидно охлади ентусиазма на австралиеца и в хода на сета той все по-често показваше признаци на отмалялост и неспокойствие. Кулминацията на това бе след седмия гейм, когато някогашната първа ракета на Австралия счупи ракетата си. Равенството в сета се резервира до 2-2, само че по-късно Медведев контролираше изцяло протичащото се на корта и загуби единствено три точки в идващите четири гейма, триумфирайки със 7-6(1), 6-4, 4-6, 6-2 след тъкмо 3 часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР