Australian Open, втори кръг на квалификацииАдриан Андреев – Юрий Родионов

...
Australian Open, втори кръг на квалификацииАдриан Андреев – Юрий Родионов
Коментари Харесай

Андреев с втора победа и на крачка от основната схема на Australian Open


Australian Open, втори кръг на квалификации
Адриан Андреев – Юрий Родионов 6-4, 6-1


Адриан Андреев е единствено на една победа от място в главната скица на Australian Open при дебютното си присъединяване в шампионат от Големия шлем. Българинът продължи прелестното си показване в Мелбърн с триумф над поставения под №15 Юрий Родионов във втория кръг на квалификациите – безапелационно 6-4, 6-1 за 81 минути на корта.

Два дни по-рано Андреев в профил след над тричасов дуел италианеца Франческо Маестрели. В трети кръг на пресявките той ще срещне белгиеца Зизу Бергс (№131), победил Томас Бариос Вера след 6-4, 3-6, 6-2. Само преди 10 дни Бергс съумя да вземе едвам 2 гейма против Димитър Кузманов в конфликта от United Cup сред България и Белгия. Нова победа би трансформирала Андреев в петия български представител в главната скица на шампионат от Шлема при мъжете.

Мачът против Родионов стартира ужасно за Андреев, който загуби общо четири точки в първите четири гейма на мача – серията, която включваше два сервис гейма на 0 и два пробива. Той даже имаше брейкбол за 5-0 преди Родионов въпреки всичко да запише първи гейм в срещата. В идващите минути австрийският представител понижи броя на грешките и направи мача по-равностоен. Сервирайки за сета при 5-2 българинът направи две непредизвикани неточности от форхенд, а дълбокият форхенд на Родионов по-късно му даде три брейкбола. Втората от тях бе осъществена, което разреши на поставения под №15 да се приближи оптимално в резултата.

Андреев обаче нямаше желание да дава повече дарове на противника си и осъществя втория сетбол за 6-4.

Втората част стартира по също толкоз положителен метод за софиянеца – пробив на старта и сервис гейм на 0. В тези минути той още веднъж беше очевидно по-добрият на корта и вторият пробив изглеждаше въпрос на време. Серия от положителни сервиси избавиха австриеца в идващия му сервис гейм.

Поставеният очевидно не се усещаше добре физически, което стана дефинитивно ясно и в петия гейм. Тогава той отрази нов брейкбол при 30-40, само че след продължителното разиграване спря на мрежата и изиска незабавна интервенция на лекаря. Впоследствие той бе прегледан и след къса пауза възобнови присъединяване си в мача. Двойна неточност и още една непредизвикана обаче значеха пробив и 4-1 в интерес на Андреев.

В идващия гейм Родионов отпусна ръката и това му обезпечи два брейкбола. При първия българинът осъществя ас, а при втория впечатляващ уинър от форхенд. Геймът приключи с нова директна точка и сякаш бе последният миг на опозиция от страна на австриеца.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР