Australian Open, полуфиналЕлена Рибакина – Виктория Азаренка 7-6(4) 6-3Елена Рибакина

...
Australian Open, полуфиналЕлена Рибакина – Виктория Азаренка 7-6(4) 6-3Елена Рибакина
Коментари Харесай

Рибакина се справи и с Азаренка за нов финал от Шлема


Australian Open, полуфинал
Елена Рибакина – Виктория Азаренка 7-6(4) 6-3


Елена Рибакина изигра доста мощен дуел против Виктория Азаренка и ще има късмет да добави нов трофей от Големия шлем към сбирката си, откакто през предходната година победи на Уимбълдън.

Казахстанката победи някогашната №1 със 7-6(4) 6-3 на полуфиналите на Australian Open, откакто бе покрай това да изгуби първата част.

Двете залагаха на доста риск в ударите си, само че равнището на Рибакина във втората част бе прекомерно високо за съперничката ѝ – постоянно пласираше осъществяванията си наоколо до главната линия, което предизвикваше неточности от ръката на Вика.

„ Горда съм от себе си и екипа си – без тях нямаше да съм тук. Атмосферата е прелестна, супер щастлива съм, че съм на финала и ще играя още един мач тук. Днес беше мъчно, изискванията не бяха лесни, “ сподели след успеха казахстанката, визирайки вятъра на Rod Laver Arena.

На финала тя чака Магда Линет или Арина Сабаленка.

„ Идвам с насъбран опит от Уимбълдън. Искам да бъда спокойна на корта и да се насладя на прелестната атмосфера. Ще се боря, ще дам всичко от себе си и се надявам да печеля, “ добави още тя.

Още в първия сет бе видно, че ще следим сериозна психическа и тенис борба. Азаренка поведе с пробив, само че по-късно загуби две следващи свои подавания и трябваше да гони наложителен брейк при 3-5.

Тепърва обаче ни предстояха още обрати – избави сетбол и съумя да изравни, а при 5-5 процентът на първи сервис на Рибакина спадна фрапантно. Виктория стартира гейма с форхенд уинър, а при идващото разиграване още веднъж пое самодейността от ретур и записа нов печеливш удар, с цел да поведе с 0-30. Двойна неточност донесе три следващи брейкбола. Елена се пребори при първите две точки, а при третата Вика рискува и изпрати ретура си в мрежата. Казахстанката понижи леко скоростта на сервиса си, само че стартира да намира задачата по-често и затвори подаването си с ас – 6-5.

Стигна се до тайбрек, в който Рибакина поведе първа, само че задатъкът ѝ бе премахнат още при 2-2 след бездънен ретур в тялото. При 2-3 обаче Азаренка позволи двойна неточност. Шампионката от Уимбълдън съумя да усили преимуществото си до 5-2, с което си обезпечи и шанса да сервира за частта. Интригата не завърши – серия от форхенди на състезателката от Беларус понижи разликата, а последва и непредизвикана на Рибакина за 5-4. След като се пребори да заличи минипробивите, тя Виктория позволи нов, давайки два сетбола на съперничката си. Още при първия изпрати топката в навън – 7-6(4).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР