Australian Open, четвърти кръгСебастиан Корда – Хуберт Хуркач 3-6, 6-3,

...
Australian Open, четвърти кръгСебастиан Корда – Хуберт Хуркач 3-6, 6-3,
Коментари Харесай

25 години след титлата на баща си: Корда е на първия си четвъртфинал в Шлема


Australian Open, четвърти кръг
Себастиан Корда – Хуберт Хуркач 3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6(7)


25 години, откакто Петр Корда завоюва Australian Open неговият наследник Себастиан е на своя първи четвъртфинал в Шлема, точно в Мелбърн.

22-годишният тенисист реализира това след трагичен петсетов мач против международния №11 Хуберт Хуркач – 3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6(7) след 3 часа и 28 минути на корта.

Двамата направиха прекрасен и доста равносилен мач, в който нямаше нито един съставен елемент с изявено преимущество на единия. Ефективността на сервис бе сходна, същото важи и за броя непредизвикани неточности и уинъри. В хода на мача бе осъществиха по три пробива и като цяло постоянно преобладаваха с началния си удар.

В първите два сета по един пробив решаваше изхода на частта, а по-късно пристигна ред на третия и четвъртия сет, в който спечелилият имаше по-сериозно преимущество и постигаше по два брейка в подаването на противника си.

В петия сет пробиви по този начин и нямаше като огромното напрежение бе пред Корда. При 5-5 и 15/40 той отрази два шанса на поляка, а сякаш това му оказа помощ да бъде по-освободен в тайбрека. От 1-3 Корда завоюва шест следващи точки преди противникът му да отговори със серия до 7-7. Ключов бе минипробивът незабавно по-късно, тъй като до края американецът взе двете точки на личното си подаване.

В първия му четвъртфинал в Шлема той ще срещне Карен Хачанов, за който това ще бъде първи мач на този стадий в Мелбърн. Днес Хачанов имаше ненадейно лесна задача. Той завоюва първите 14 гейма в мача с Йошихито Нишиока като изключително фрапиращ бе вторият сет, в който японецът взе единствено две точки. Третият сет бе равносилен, само че все пак Нишиока не можа да удължи мача, приключил в последна сметка 6-0, 6-0, 7-6(4).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР