атвия ще обмисли бойкот на Олимпийските игри в Париж догодина,

...
атвия ще обмисли бойкот на Олимпийските игри в Париж догодина,
Коментари Харесай

Латвия обмисля бойкот на Париж 2024, ако руските спортисти участват на олимпиадата

атвия ще обмисли протест на Олимпийските игри в Париж следващата година, в случай че на спортисти от Русия и Беларус бъде разрешено да вземат участие след нахлуването в Украйна.

Докато другите държавни управления в Европа, в това число Латвия, осъдиха желанието на Международния олимпийски комитет (МОК) да разреши на руснаци и беларуси да се състезават под безпристрастен байрак, а Украйна заплаши да бойкотира игрите, отговорът на националния олимпийски комитет на Латвия беше безапелационен.

" Ако Олимпийските игри се организираха в този момент сега и на съветските и беларуски спортисти беше разрешено да вземат участие в тях, тимът на Латвия нямаше да отиде на това съревнование ", сподели президентът на Латвийския олимпийски комитет Зорзс Тикмерс пред латвийската социална телевизия в понеделник, съгласно изказване, предоставено от комитета на АП.

Тикмерс е сребърен медалист по гребане като част от тима на Съветския съюз на Олимпийските игри в Москва през 1980 година, когато доста страни, в това число Съединени американски щати, ги бойкотираха в символ на митинг от нахлуването на руските войски в Афганистан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР