АТР Cup ще остане в миналото след три издания на

...
АТР Cup ще остане в миналото след три издания на
Коментари Харесай

Край на ATP Cup, нов смесен турнир влиза в календара


АТР Cup ще остане в предишното след три издания на конкуренцията. По информация на BBC Мъжката тенис асоциация е постигнала съглашение с уредниците на Купа Дейвис, което да предотврати странната обстановка с провеждането на два мъжки отборни шампионата в границите на шест седмици.

Всичко това ще освободи и пространство за нов разбъркан шампионат за мъже и дами, който да заеме позицията на АТР Cup при започване на сезона. Неговото име е United Cup и по предварителни информации ще включва 16 тима от по един мъж и жена от всяка нация. Критерият за присъединяване ще бъде разгласен занапред като разновидностите са позицията в ранглистата на единия от двамата или общ брой на двамата представители. Очакванията са Tennis Australia да разгласи проектите си по-късно през месеца като най-вероятно ще става въпрос за конкуренция в границите на 11 дни из разнообразни австралийски градове. Ще има награден фонд от 15 милиона $ и точки за съответните класации.

По този метод тенис организациите ще отговорят на желанието на почитателите за шампионат, в който да виждат най-хубавите при мъжете и дамите един до друг. До 2019-а точно в Австралия се организираше Hopman Cup, в чието последно издание Серина Уилямс и Роджър Федерер бяха един против различен в мач на смесени двойки пред аудитория от 14 хиляди души.

ATP Cup се появи в календара през 2020-а и значително бе отговорът на АТР на променения формат на Купа Дейвис. Турнирът се радваше на известност измежду самите тенисисти, само че не и измежду почитателите като част от повода се криеше в това, че две от трите издания се организираха във времена на пандемия. Това докара и до загуба на пари.

През целия интервал ITF и Kosmos – компанията, която стои зад Купа Дейвис сега, водеха диалози с АТР за разрешаване на проблема с двата шампионата и наподобява най-накрая са постигнали съглашение. Подкрепата на АТР ще утвърди и датите на шампионата в календара на АТР. Три седмици годишно ще бъдат непокътнати за конкуренцията с 122-годишна история – квалификационният кръг през февруари, груповата фаза през септември и елиминациите на осемте най-хубави в края на ноември.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР