ATP 250 турнира в Щутгарт от години е сред най-интригуващите

...
ATP 250 турнира в Щутгарт от години е сред най-интригуващите
Коментари Харесай

Кирьос и Беретини потвърдиха участие на турнира в Щутгарт


ATP 250 шампионата в Щутгарт от години е измежду най-интригуващите в сезона на трева и явно традицията ще се резервира и през 2023 година Две от звездите на тазгодишния шампионат – първенецът Матео Беретини и полуфиналистът Ник Кирьос, потвърдиха присъединяване си на идващото издание на BOSS Open, което ще се организира от 12 до 18 юни.

Беретини пропусна шампионатите на клей поради интервенция на ръката, само че по-късно се завърна триумфално, спечелвайки купите в Щутгарт и Куинс. На финала на BOSS Open италианецът победи над Анди Мъри в трисетова борба, като това бе първият шампионат в кариерата му, който той печели повече от един път. След като отбрани купата в Куинс 26-годишният римлянин дойде на Уимбълдън като един от главните любимци, само че бе заставен да се отдръпна поради позитивна проба за Covid-19.

От своя страна Кирьос също изигра доста мощен сезон на трева през 2022 година Преди да доближи до мача за купата на Уимбълдън австралиецът игра полуфинали в Хале и Щутгарт. На шампионата в Майорка той записа победа над Ласло Джере в първи кръг, само че получи лека контузия и реши да се отдръпна като превантивна мярка, с цел да запази силите си за Шампионата.

Както Беретини, по този начин и Кирьос ще стартират сезон 2023 с присъединяване на United Cup. Италия ще играе с Бразилия и Норвегия в груповата фаза, до момента в който домакините от Асстралия ще се изправят против Испания и Англия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР