Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо

...
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо
Коментари Харесай

Южен вятър повишава още температурите в четвъртък

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за март.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Минималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, в София - към 2 градуса, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Българска телеграфна агенция.

Утре ще доминира слънчево време. От югозапад облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 16 и 21 градуса, в София - към 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Постепенно от югозапад облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Ще духа сдържан вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 12 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.

Във вторник облачността ще е по-често забележителна, на обособени места в Южна България и планините ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, а оптималните - сред 16 и 21 градуса, по Черноморието 10-14 градуса.

В сряда облачността краткотрайно ще намалее, по-късно денем още веднъж ще се усили и по здрач и през нощта против четвъртък в югозападните региони на обособени места ще превали.

Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, слаб до сдържан, с него температурите ще се покачват.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР