Атмосферното налягане днес е по-ниско от средното за месеца и

...
Атмосферното налягане днес е по-ниско от средното за месеца и
Коментари Харесай

Синоптичната прогноза за днес: Краткотрайни валежи и условия за градушка

Атмосферното налягане през днешния ден е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява.

През нощта облачността от запад се усили и до сутринта над по-голямата част от страната е забележителна. В западната половина на страната се чакат краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. На места в Северозападна България преваляванията ще са обилни. Ще има условия за градушки.

Над Западна и Централна България през днешния ден ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. В обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Ще духа сдържан северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Температурите в западната половина от страната ще се намалят доста, оптималните ще са 25°-28°, в София - към 25°.

В Източна България, където ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи, до 35°. Там превалявания ще има единствено на обособени места и ще са по-слаби.

Над над масивите от западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност; ще има интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Над останалите региони ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток.

Максималната температура на 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, над северните региони с краткотрайни нараствания на облачността. Там на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 28° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява тази заран в 6.40 ч. и залязва в 20.18 ч. Продължителността на деня е 13.37 ч. Луната в София изгрява в 0.49 ч. залязва в 16.52 ч. Фаза на луната: два дни след последна четвърт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР