Атлетико Мадрид се върна на победния път, след като обърна

...
Атлетико Мадрид се върна на победния път, след като обърна
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид обърна Майорка и доближи Реал

Атлетико Мадрид се върна на победния път, откакто обърна Майорка и завоюва с 3:1 дуела си от 31-ия кръг на Ла Лига. 

Този триумф доближава Атлетико до градския противник Реал Мадрид, като „ дюшекчиите “ са трети с 63 точки, като са на 2 зад „ кралския клуб “. Майорка пък е 11-и с 40 точки на сметката си.

Мачът на „ Сивитас Метрополитано “ стартира със леден душ за домакините, които инкасираха гол в 20-ата минута. При една отбита топка в наказателното поле най-съобразителен бе Матия Настасич, който без съмнения я заби в мрежата на Ян Облак.

Атлетико се подвигна и потегли в офанзива, като в 40-ата минута Хосе Копете се забави и вместо с топката, игра с крайници на Науел Молина, което накара съдията Хуан Пулидо да отсъди дузпа. Той обаче бе извикан да преразгледа обстановката с ВАР и реши, че няма учредения за 11-метров углавен удар.

Все отново, във втората минута на добавеното време Предраг Райкович избави удар на Антоан Гризман, само че топката още веднъж се върна у французина. Той я върна към границата на вратарското поле, откъдето Родриго де Пол вкара изравнително попадение.

Само две минути след началото на втората част Науел Молина центрира в наказателното поле, където Алваро Мората надскочи отбраната на островитяните и с глава вкара втори гол за „ дюшекчиите “.

Четири минути по-късно удар с глава на Хосе Мария Хименес бе избавен от Предраг Райкович.  

Тринадесет минути преди края на постоянното време Майорка извърши корнер, само че топката бе избита и стигна до Антоан Гризман. Той без да се бави пусна дълго подаване към Яник Ферейра Караско, който пое топката в своята половина и напредна несмущаван в противниковата половина, нахлу в наказателното поле и копна топката над вратаря и право в мрежата, оформяйки крайния резултат 3:1.

В другия мач от Ла Лига, игран по същото време, Алмерия победи като посетител Хетафе с 2:1 с два гола на Луис Суарес, до момента в който прецизен за домакините бе Борха Майорал, а Джене получи червен картон. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР