Атлетико Мадрид победи Кадис с 2:1 в мач от 28-ия

...
Атлетико Мадрид победи Кадис с 2:1 в мач от 28-ия
Коментари Харесай

Атлетико отново в топ 3 в Испания

Атлетико Мадрид победи Кадис с 2:1 в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Точни за домакините бяха Жоао Феликс и Родриго Де Паул, до момента в който ветеранът Алваро Негредо се разписа за гостите. С успеха Атлети се изкачват краткотрайно до третата позиция с 51 точки, до момента в който Кадис, който е в зоната на изпадащите, остава 18-и в 24 пункта.

Срещата стартира по съвършен метод за домакините. Жоао Феликс получи топката в наказателното поле в 3-ата минута и се възползва от груба неточност на неприятно излезлия Херемиас Ледесма, като мушна топката в опразнения непосредствен ъгъл.

В 17-ата минута отбита топка попадна на крайници на Алфонсо Еспино, който не се поколеба и стреля от воле, само че топката профуча на сантиметри от вратата.

Четвърт час по-късно „ жълтата подводница “ получи сходна опция, като този път топката падна на волето на Рубен Собрино, само че и той бе неакуратен.

В 41-ата минута Рейнилдо получи пряк червен картон за жестоко влизане в краката на неприятелски футболист. ВАР преразгледа обстановката, като реши, че нарушаването заслужава жълт картон.

Първото полувреме приключи с изравнително попадение на Кадис. Алфонсо Еспино центрира рисково в наказателното поле, а най-съобразителен във въздуха се оказа Алваро Негредо, който осъществя във вратата на Облак за 1:1.

В 68-ата минута Анхел Кореа връхлетя топката в наказателното поле, само че Ледесма сподели необикновен инстикт и отби топката. За негово страдание Родриго Де Паул съумя да направи добавка и осъществя второ попадение за „ дюшекчиите “.

Луис Ернандес излезе на стрелкова позиция в 75-ата минута, като даже съумя да преодолее Ян Облак, само че Хосе Хименес почисти от голлинията.

В 88-ата минута Атлетико Мадрид въпреки всичко остана с човек по-малко, откакто 19-годишният Хави Серано получи пряк червен картон тъкмо 5 минути след влизането си в игра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР