Атлетико Мадрид няма скоро да се завърне към практиката за

...
Атлетико Мадрид няма скоро да се завърне към практиката за
Коментари Харесай

Обявиха край на бомбастичните трансфери в Атлетико Мадрид

Атлетико Мадрид няма скоро да се завърне към практиката за привличане на мултимилионни играчи. Това съобщи спортният шеф на отбора - Андреа Берта, пред Calciomercato.

Новината идва на фона на стотиците милиони, пръснати за нови футболисти през годините. Жоао Феликс, Тома Лемар, Диего Коста и Антоан Гризман костваха общо над €300 млн. от 2015 година насам, а играчи по €30-40 млн. към този момент се притеглят през всеки идващ трансферен прозорец.

Всичко това като че ли занемари до известна степен академията на „ дюшекчиите “, само че поредицата от финансови рецесии е предиздвикала Берта и сътрудниците му да схванат, че би трябвало да настъпят по-разумни времена, в които тимът да се гради надалеч по-балансирано.

Важно да се означи е, че някои от най-хубавите играчи на Атлетико останаха надалеч от върховете, копито посочихме нагоре. Матеуш Куня сега свети, а през предишното лято дойде за €26 млн. от Херта, Ренан Лоди бе притеглен за €21,75 млн. от Атлетико Параненсес, а да не приказваме, че в предишното за Серхио Агуеро и Диего Форлан общо бяха платени €42,7 млн.

Изводът от изявлението на спортния шеф е, че някои от най-именитите футболисти, които медиите свързваха с Атлетико Мадрид през последните месеци, най-вероятно няма да дойдат на „ Уанда Метрополитано “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР