Ателие за обучителни иновации“ споделя ефективни методи, инструменти и подходи,

...
Ателие за обучителни иновации“ споделя ефективни методи, инструменти и подходи,
Коментари Харесай

Камен Киров: В Деня на Земята ще обединим игровизацията, предприемачеството и екологията

" Ателие за обучителни нововъведения “ споделя ефикасни способи, принадлежности и подходи, с които образованието става по-достъпно, по-интересно, по-ефективно. Това сподели Камен Киров – Сдружение " Възможности без граници “, специалист по създаване на потенциал по ненасилствена връзка у педагогичен експерти, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Целевата група на " Ателие за обучителни нововъведения “ са учебни заведения, юношески центрове и организации, обучителни организации, вътрешно образование на компании.  

На 22 април е третото издание на самодейността, наречено " Да спасим Земята дружно! “. То е проведено от Сдружение " Възможности без граници “ взаимно с други неправителствени организации – " Образоване без раници “, " Prepodavame.bg “, " Заедно в час “. В рамките на Деня на Земята 2023 SAP Labs България отварят своите пространства за опити и иновация в образованието.  

Камен Киров описа за просветителните игри, посредством които участниците ще бъдат въвлечени в тематиките за климата, опазването на природата и по какъв начин тази тематика може да стане част от всекидневието и метода на мислене освен на учениците, а и на учителите. " В Деня на Земята желаеме да обединим игровизацията, предприемачеството и екологията. Игровизацията в образованието е доста ефикасен модел и по тази причина и ние вършим такива образования за учители – по какъв начин да създадат образователния материал по-леснодостъпен. Ще бъдат показани и стратегиите на " Джуниър Ачийвмънт България “ за работа с младежи в екологичния аспект “, изясни Киров.  

По думите му децата и младежите сега са потопени в една дейна и динамична среда – технологии, телевизия, игри. " Ако ние може да употребяваме тези игри, с цел да насочим верните послания, тогава мисленето става по-гъвкаво, не е по този начин закрепено, какво би трябвало, какво не би трябвало. По този метод разчупваме и метода, по който можем да вършим бизнес. Бизнесът в тази ситуация касае и опазването на цялата екосистема, която прави вероятен живота “, сподели още Камен Киров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР