Гръцките медии днес съобщават за реализиране от България на проект

...
Гръцките медии днес съобщават за реализиране от България на проект
Коментари Харесай

Гръцки медии коментират Вертикалния газов коридор

Гръцките медии през днешния ден оповестяват за осъществяване от България на план за трансфер на газ от Гърция през нашата страна за Евросъюза и Украйна.

България стартира градежа на отвесен газов кулоар в посока от юг на север за Европейския съюз и Украйна, показват медии в южната ни съседка. Специализираното издание " Светът на енергетиката " акцентира, че през януари тази година е възобновен в Атина Меморандума за отвесния кулоар, като към него са се присъединили газопреносните оператори на Украйна, Словакия и Молдова.

" Булгартрансгаз " завърши сполучливо публичната поръчка за създаване на нови обекти по разширение на българската газопреносна инфраструктура, оповестяват гръцките медии, като цитират информация от българската енергийна компания.

Увеличава се потенциалът за трансфер на газ от Гърция към България по връзката - Сидерокастро - Кулата, което съгласно гръцките експерти е преимущество освен на българските консуматори, само че и тези в няколко европейски страни.

Обектът е стратегически за енергийната сигурност на България и европейските страни и е от изключително значение за българското държавно управление, цитират гръцките медии българския длъжностен министър председател Димитър Главчев.

 

Източник БНР

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР