Атанас Зафиров е председателят, депутатът от Светлин Стоянов е членПървото

...
Атанас Зафиров е председателят, депутатът от Светлин Стоянов е членПървото
Коментари Харесай

Кой кой е в новата Комисия по отбрана

Атанас Зафиров е ръководителят, депутатът от Светлин Стоянов е член

Първото си съвещание Комисията по защита организира директно след Богоявленския водосвет на 6 януари. Изчакахме да излезе стенограмата, с цел да ви срещнем на нейна основа с управлението и членовете на Комисията, пишат от пресцентъра на Министерството на защитата.

Атанас Зафиров, ръководител: „ Аз съм на 50 година, това ми е пето Народно заседание, единствено че общо петте се равняват на едно. Така се случиха къси Народни събрания. Надявам се, че този път ще изкараме един дълъг и сполучлив мандат. Военната ми експертиза – приключил съм Военната академия и в предишното Народно заседание бях ръководител на Комисията. Преди това съм бил и в съставите на 42-рото, 43-тото Народно заседание – в Комисията по защита “.

Благовест Белев, заместник-председател: На 58 година съм, в предходния си живот бях професор в морско учебно заведение – военно отделение. Аз самият съм офицер от запаса. Освен това към военната си кариера имам и кариера като офицер на транспортен съд от гражданското мореплаване – стигнах до капитан далечно корабоплаване. Смятам, че с моите знания и близкостоящ до военните структури мога да бъда потребен в работата на Комисията “.

Христо Гаджев, заместник-председател: „ На 38 година съм, приключил съм „ Международни връзки “ и „ Международни бизнес връзки “ в Софийския и в УНСС. Отделно съм специализирал в разнообразни непознати университети. Кариера – от 43-тото, 44-тото Народно заседание, 45-ото и 46-ото бяха малко бързи, само че като цяло към този момент четвърти мандат депутат, член на Комисията по защита. Надявам се да работим градивно по този начин, както сме го правили, и отсега нататък, пък към този момент времето ще покаже “.

Александър Александров, заместник-председател: „ Аз съм народен представител от Има Такъв Народ от 3 МИР – Варна, в това заседание. В предните две бях от 15-и Плевенски. Офицер съм, приключил съм ВНВУ „ Васил Левски “ тогава, в този момент НВУ – компетентност „ Мотострелкови “. Служил съм на разнообразни длъжности в строя, в МО, в Генерален щаб на БА. Участвал съм в редица интервенции по поддържане на мира. Работил съм и в НАТО като заместител боен представител. Отговарял съм за оперативната съгласуемост. Завърших службата си през 2014 година като представител на НАТО в Скопие (б.р. – със звание „ полковник “). След това работих няколко години, откъдето познавам и ръководителя като основен експертен помощник в Комисията по защита “.

Николай Дренчев, заместник-председател: „ Аз съм от партия „ Възраждане “. Завършил съм ВВВУ в Долна Митрополия. Летял съм на МиГ-23, МЛД в Габровница – това беше предишното хилядолетие. След закриването въз основата и уволняването ми от армията не съм се занимавал повече с армейски каузи “.

Джейхан Ибрямов: „ Аз съм на 44 година от Движение за права и свободи. От 43-тото Народно заседание съм депутат като се изключи 45-тото, непрекъснато съм в Комисията по защита. Не съм приключил военно учебно заведение. Служил съм и постоянно съм държал на политическите решения без значение в коя комисия сме, тъй като въпреки всичко да не забравяме, че сме народни представители. Експертизата е значима. Консенсусните решения са най-полезни като цяло за страната, само че това не изключва да имаме разнообразни визии по разнообразни въпроси “.

Виктор Насър: „ Аз съм част от групата „ Продължаваме промяната “. Не съм служил, тъй като анулираха казармата, само че постоянно съм се интересувал. Имам занимание, обвързвано с авиацията, тъй че там много съм чел. Аз имам дълготраен опит в софтуерния бранш – работили сме много в областта на сигурността и защитата и съм тук, с цел да дам каквото мога и знам и, несъмнено, да науча доста “.

Димитър Иванов: „ Аз съм на 41 година, 31 МИР – Ямбол, три мандата бях регионален шеф. В 42-рото Народно заседание и в 46-ото бях депутат и член на Комисията по защита. Аз съм уверен макар дребното съвещания, които имахме на Комисията в 46-ото Народно събрание, че положителният разговор ще продължи. Естествено, там където има разлики, то е обикновено, само че в последна сметка задачата е обща и тя е България “.

Ивелин Иванов: „ Аз съм от 20 МИР – Силистра, на 51 година съм. Като депутат съм за първи път в Народното събрание. Като кариера съм приключил НВУ във Велико Търново със компетентност „ Свързочни войски “. През 1994 година служих в гр. Ямбол, по-късно напуснах армията заради ред персонални аргументи и постъпих в редовете на Министерство на вътрешните работи и по този начин до 2014 година Заемал съм разнообразни длъжности, последната е шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи, след което бяха основен секретар в регионална администрация, през 2017 година – регионален шеф на област Силистра, и още веднъж основен секретар “.

Младен Маринов: „ Депутат съм от 26 МИР – София-област, на 50 година съм. Завършил съм милиционерското учебно заведение в Пазарджик в далечната 1991 година, по-късно съм приключил Академията на Министерство на вътрешните работи. Магистър съм по право. Завърших магистратура във Военна академия и стратегическия курс за ръководство във Военна академия. По-голяма част от целия ми умишлен живот е минал в работа в името на Република България в частта „ Сигурност “ в Министерство на вътрешните работи – заемал съм всички длъжности по управническата верига. Започнал съм от служител на реда “.

Петър Кънев: „ На 67 година съм, седми парламент ми е този, влязох 2005 година от ямболския изборен регион, сега съм от бургаски. През тези години имам три години, когато бях консултант на президента Георги Първанов по стопанска система. Бил съм зам.-председател на Бюджетна комисия, зам.-председател на Икономическа, а последните два естествени Народното събрание 43-ти и 44-ти бях ръководител на Комисията по икономическа политика и туризъм. Завършил съм „ Графична промишленост “ в Москва – инженер съм. Между другото съм подполковник от запаса “.

Светлин Стоянов: „ Депутат съм от 19 МИР – Русе, на 52 година Много се гордея, че съм последният набор, който изкара две години казарма – 1988–1990 година и оттова може би нещата се обърнаха. Аз съм офицер от запаса от НСО. Магистър съм по стопанска система. Имам разностранни ползи, бил съм административен шеф в „ Нестле”, бил съм счетоводител, кредитен контрольор и валутен дилър в няколко търговски банки. После тясно специализирах в персоналната защита, с която до неотдавна работех “.

Христо Симеонов: „ Завърших междинното военноморско учебно заведение в Бургас. На 58 година съм. Във Военноморското учебно заведение съм бил четири години пълководец – от пълководец на поделение, зам.-командир на взвод и дубльор старшина на рота. Като висше обучение първо постъпих в СУ, учих философия една година, след което приключих Московския държавен университет със компетентност „ Философия “. Работил съм 30 години в областта на образованието, бил съм девет години от тях зам.-директор. Проявявам интерес към защитата на страната, защото в последна сметка и в някакъв избран миг се оказа, че останахме без войска, и аз имам в тази посока някои оферти, имайки поради моето приблизително военно учебно заведение “.

Юрий Козлов: „ Завършил съм „ Руска лингвистика “ – магистър, със специализация в института „ Пушкин “ в Москва и в института „ Херцен “ в някогашния Ленинград, в този момент Санкт Петербург. По специалност съм преподавател. Нямам нищо общо с военната кариера също така, че съм отслужил две години – това ми е връзката. Всичко ми е още ново, само че ще се постарая да вляза бързо в крайник “.

Трима от членовете на Комисията не са били на първото съвещание. Ще си разреша да ги показва аз, написа Спиридон Спиридонов.

Доцент доктор Атанас Славов е юрист-конституционалист, учител по публично-правни науки в СУ „ Св. Климент Охридски”. Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на СУ. Избран е за депутат в 45-ото и 46-ото Народно заседание, където е член на комисиите по конституционни и правни въпроси и по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите.

Елхан Кълков е роден на 26 октомври 1973 година в неврокопското село Плетена. По обучение е икономист. Избиран е за депутат в 44-тото, 45-ото и 46-ото Народно заседание. На парламентарните избори през ноември 2021 година е определен за народен представител с листата на Движение за права и свободи в 1 МИР – Благоевград.

Радослав Рибарски е на 38 година Висшето си обучение придобива в УНСС със компетентност „ Международни стопански връзки “ и магистърска степен по „ Управление на интернационалните планове “. Живее и работи в Стара Загора. Професионалният му опит все още е главно в бранш енергетика и машиностроене. Интересът му към новаторските технологии го насочва към възобновимите енергийни планове. Най-ценен и изчерпателен опит в енергетиката добива посредством работата си по интернационалните планове в региона на Топлоелектрическа централа и оползотворяване на боклуци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР