Атанас Божилов е носител на европейската титла на SENSHI в

...
Атанас Божилов е носител на европейската титла на SENSHI в
Коментари Харесай

Атанас Божилов пред ТОПСПОРТ: Искам да стана световен шампион, участието в SENSHI е неописуемо

Атанас Божилов е притежател на европейската купа на SENSHI в категория до 75 кг., която завоюва на SENSHI 17 през 2023 година Той е международен първенец на KGP 2018 и WAKO PRO 2017, 2019, една същинска легенда с седемнадесет победи на кръга на SENSHI от своите 18 участия досега. 

На 24 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна, той ще премери сили с френския войник Джеймс Ламерие на SENSHI 20 . Двамата ще се бият по разпоредбите на KWU Full Contact в категория до 75 кг. Родният боец се съгласи да отговори на въпросите на ТОПСПОРТ преди значимия двубой.

Наближава първото за тази година издание на интернационалното бойно шоу SENSHI 20, на което ти за следващ път ще участваш. Подготвяш ли се интензивно за идния конфликт?

- Подготовката върви по проект, нямам травми. Следвам избрания тактики по отношение на него, мисля, че всичко ще е обикновено. Надявам се да съм здрав на 24 февруари и да изляза победител.
 Снимка 607205
Източник:

Проучил ли си мощните и слаби страни на противника?

- Проучил съм го, направил съм тактичност за самия съперник. Надявам се да обезвреждам мощните му страни. Според наблюденията на моите треньори, работи повече в жанр Муай-тай. Ходя два пъти в седмицата да упражнявам битка, с цел да бъда мощен в тази тенденция. 

Ще търсите ли безапелационна победа, вероятно с нокаут?

- Аз всякога давам обещание на феновете, а и те чакат да направя един нокаут, както виждат, трансформирам стила си на игра. Нокаута обаче би трябвало да си пристигна от единствено себе си. Искрено се надявам да побеждавам с нокаут!

През 2023 година завоюва европейската купа на SENSHI в категория до 75 кг. Кажи ни каква е формулата за страхотните ти триумфи? 

- Формулата е доста неизменност. Първоначално започнах с аматьорски спорт, след което прекосих през професионалния спорт. Аз също съм понасял не малко загуби, нямам единствено победи. Въпросът е, че бях непрекъснат,  полагах старателен труд в залата, упражнявам всеки ден по два пъти. Почивам един път седмично. Например, в случай че пропусна събота, упражнявам в неделя. С голям труд успехите рано или късно се реализират.

Може ли да споделиш кой е най-трудният конкурент, против който си се изправял досега?

- Двама са най-сериозните ми съперници. С един грък играхме за международна купа в София, много оспорван мач. В Беларус противникът ми също ме затрудни оптимално. В тези мачове съм бил пределно съсредоточен и съм отделял огромно внимание и отдаденост.

Споделяш ли мнението, че SENSHI евентуално е най-престижното събитие, на което всеки български състезател е кадърен да покаже качествата си?

- Разбира се! Развитието е необикновено, непрекъснато се подвига равнището, за самото отношение към състезателите, е ненужно да се приказва, то е просто неописуемо. Необходимо е да се съревноваваш в SENSHI и да изпиташ страстта.
 Снимка 618086
Източник:

Какви са ти задачите за в бъдеще?

- Живот и здраве, доколкото знам чакам мач за международната купа, вярата ми е докрая на годината да го изиграя, да стана международен първенец. А следващата година живот и здраве премислям да се отдръпва от спорта и да го предам на по-младото потомство.

В подобен случай, на кого посвещаваш достиженията ти?

- На моето семейство, на децата ми най-много, те ме търпят толкоз години. Знаете, че всичко е ограничения - лагери, подготовка, само че постоянно са ме подкрепяли във всяко едно мое начинание.

Те ще участват ли измежду многочислената аудитория на SENSHI?

- Само синът ми, защото дребната принцеса е на нежна възраст и не желая на този стадий да ме гледа онлайн.
 Снимка 492897
Източник:

И за край, какво е твоето обръщение към последователите на SENSHI?

- Трябва да си купят билет, с цел да усетят страстта, ситуацията. Няма да останат разочаровани, SENSHI 20 e юбилейно издание, ще предложи неповторими срещи. Надявам се да поддържат мен и другите български състезатели.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР