Атанас Атанасов: Никога не е имало по-голяма прозрачност при избор

...
Атанас Атанасов: Никога не е имало по-голяма прозрачност при избор
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Никога не е имало по-голяма прозрачност при избор на конституционни съдии


Атанас Атанасов: Никога не е имало по-голяма бистрота при избор на конституционни съдии.

Русия ни дефинира като неприятелска страна. По времето на Путин се възвърне тази идеология от времето на Съюз на съветските социалистически републики,

която счита, че Източна Европа им е някаква губерния.

В последна сметка България е суверенна страна. Ние имаме последвателна позиция в това отношение, тъй като такива са обстоятелствата.
Ако Русия има заслуги за Освобождението,
след 9 септември Съюз на съветските социалистически републики няма никаква заслуга за България.
Напротив, на щиковете на Червената войска идва на власт Българска комунистическа партия,
чийто режим беше разгласен за незаконен с решение на Народното събрание.

Това сподели в предаването „ 120 минути “ по БТВ водачът на ДСБ и съпредседател на ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Атанас Атанасов по мотив писмото, което съветската посланичка Елеонора Митрофанова е изпратила до водача на ДСБ.

То придружава декларацията на Държавната дума отпреди седмица,
в която съветските депутати пазят паметника на Альоша в Пловдив,
афишират партията за враждебна и маниакална.

Не е загадка, че в България има значително русофилско общество, което пази съветските ползи.

Това е проблем, тъй като обществото ни е разграничено, добави Атанасов.

В отговор на въпрос дали гласоподавателите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ са

разочаровани от взаимното присъединяване с ГЕРБ в ръководещото болшинство, водачът на ДСБ уточни:

„ Голяма част от решенията, които вземаме в нашата фактическа коалиция,
са предшествани от доста разногласия.
Работата на това болшинство по никакъв начин не е лесна.

Даваме си сметка за това, само че когато обсъждахме това решение, приехме,

че сме длъжни да дадем непоклатимост и предвидимост на страната след пет избора и две години и половина изгубено време за страната “.
Социологията демонстрира, че има отчаяние,
тъй като в едно болшинство бяха събрани политически сили,

които водят война между тях. Но ние като народни представители сме длъжни да мислим преди всичко за страната, а не какво губим или печелим, означи съпредседателят на ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

По думите му решението председателството на комисията за службите да бъде отнето от „ Възраждане “ е обсъждано на лидерско равнище доста преди ръководителят на ПГ на ДПС Делян Пеевски да го разгласи.

Така или другояче тук е значима повода. Всички български жители виждат, че „ Възраждане “ имат твърда проруска позиця и в същото време на война, когато Русия ни е оповестила за неприятелска страна, не може „ Възраждане “ да оглавява комисията, подчерта Атанас Атанасов.

Той изясни, че думите му, че за всеки ще се откри място под слънцето, значат бърз отговор на това, че за всяко нещо ще се откри решение.

В отговор на въпрос Атанасов посочи, че има квалифициран и написан механизъм за назначенията в регулаторите, който сега се разисква от политическите сили в болшинството, за метода, по който да бъдат предлагани, обсъждани и избирани претендентите: „ Тук място ще имат гражданското общество и неправителствените организации, които ще могат да вършат своите оферти, които ще бъдат обсъждани и най-после номинациите да бъдат импортирани в пленарна зала, с цел да има бистрота в целия развой “.

Лидерът на ДСБ разяснява и избора на новите конституционни съдии Борислав Белазелков и Десислава Атанасова.

По-голяма бистрота от този развой, който бяха определени тези конституционни съдии, в никакъв случай не е имало. Имаше правила за номинации, каза Атанас Атанасов.

Според него вярното решение е „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ да се явят дружно на европейските избори.

По мотив проблема със постройката на столичната улица „ Чаталджа “ той уточни, че счита, че няма престъпление. Това е политическа игра, в която задкулино вземат участие хора, които са съперници на настоящето ръководство, съобщи Атанасов.

Съпредседателят на ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, сподели още, че за него би било огромна чест да бъде определен за ръководител на Народното събрание след ротацията. Има такава концепция. Този въпрос следва да се реши, отбеляза Атанас Атанасов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР