Аталанта вече се класира за осминафиналите на Лига Европа, така

...
Аталанта вече се класира за осминафиналите на Лига Европа, така
Коментари Харесай

Аталанта без 15 футболисти в Лига Европа

Аталанта към този момент се класира за осминафиналите на Лига Европа, тъй че Джан Пиеро Гасперини не е извикал девет играчи от първия тим, плюс шестима контузени за последния мач от груповата фаза с Ракув Ченстохова в четвъртък.

Италианският отбор завоюва група " D " на Лига Европа кръг преди края, откакто събра 11 точки в пет мача. Дори и да завършат с идентичен точков актив със Спортинг (Лисабон), играчите на Гасперини имат по-добри индикатори в директните дуели, тъй че те ще бъдат първи в класирането, без значение от резултатите в последния кръг.

Поради тази причина няколко постоянни титуляри на Аталанта даже не отлетяха за Полша в сряда - Хуан Мусо, Берат Джимсити, Джорджо Скалвини, Давиде Дзапакоста, Матео Руджери, Едерсон, Теун Коопмайнерс, Мартен Де Роон и Адемола Лукман останаха в Бергамо, както и контузените Мичел Бакер, Джанлука Скамака, Рафаел Толой, Хосе Паломино, Сенад Колашинац и Ел-Билал Туре.

Гасперини попълни тима с доста играчи от тима до 23 години, в това число с 20-годишния бранител Джовани Бонфанти, който се чака да стартира титуляр, откакто дебютира в Серия А против Наполи в края на ноември. Като цяло Гасперини е извикал 10 играчи от младежкия отбор на Аталанта за мача в четвъртък.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР