Асоциацията на Риболовния сектор в Испания изпрати писмо до министъра

...
Асоциацията на Риболовния сектор в Испания изпрати писмо до министъра
Коментари Харесай

Испанските рибари искат да бъдат включени в Плана за ваксиниране

Асоциацията на Риболовния бранш в Испания изпрати писмо до министъра на опазването на здравето Каролина Дариас, в което упорства за незабавен проект за имунизация на всички моряци, който плават в интернационалните води.

Те оферират това да стане по сходство на военните, които вземат участие в интернационалните задачи и към този момент са имунизирани. Моряците желаят документът за имунизиране да се включи в формалната документи към навигационните книги.

Около 200 000 испански моряци са в капан по целия свят и не могат да се върнат в домовете си поради разнообразни ограничавания в предвижването по време на пандемията.

„ Има членове на екипажи, които от 18 месеца са на корабите. Представете си каква физическа и психическа отмалялост е това ”, споделя Луз Баз, от Международната федерация на транспортните служащи.

Те упорстват на тях да се гледа като на трансгранични служащи, които доставят артикули от първа нужда, в това число медицински консумативи и храни. Настояват и за незабавна имунизация, тъй като даже в случай че единствено един човек от екипажа се разболее, след него всички ще бъдат инфектирани, заради невъзможността да се изолират на кораба. Сертификатът за имунизация пък ще има даде опция да влизат по-лесно в пристанищата.

Заради едната доза и невъзможността дълго да останат на суша избират имунизацията на Янсен, която от вторник ще бъде налична в Испания. Към техния апел се причислиха и неправителствени организации, които желаят мигрантите с нередовни документи също да бъдат включени в Плана за имунизация, защото работят в съществени браншове като земеделие и сметопочистване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР