Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов Спрете

...
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов Спрете
Коментари Харесай

АЕЖ организира протест заради номинацията на Карбовски за член на СЕМ

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) провежда митинг под надпис " Спрете гаврата с медиите! " този петък от 18:30 ч. на площад Народно заседание. Причината е номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвет за електронни медии от " ИТН ", съобщи Факта.

Според АЕЖ " ИТН " са следващите, които взеха решение, че могат да злоупотребяват с така и така изстрадалата медийна среда в България ".

" Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е прекосяване на алена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, написаха от асоциацията.

По-рано през днешния ден от АЕЖ разгласиха позиция, в която споделят какви би трябвало да са членовете на Съвета за електронни медии. В нея се споделя, че те би трябвало " да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са употребявали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация ".

" Карбовски е всичко това, което един член на Съвет за електронни медии не би трябвало да бъде ", акцентираха от АЕЖ.

От асоциацията желаят още и оставката на Тошко Йорданов от поста ръководител на парламентарната комисия по просвета и медии.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР