Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и „SOS Детски

...
Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и „SOS Детски
Коментари Харесай

АИКБ и SOS Детски селища България сключиха споразумение за сътрудничество

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и „ SOS Детски селища България " подписаха съглашение за съдействието. Документът беше публично подписан от ръководителите на Управителните препоръки на двете организации Васил Велев и Веселин Комитов.

„ Всеотдайната работа на SOS Детски селища България през всички тези години буди у нас голямо почитание и удивление. Винаги ще има стопански рецесии, само че ние имаме вяра, че би трябвало да се оказва помощ даже когато е мъчно, тъкмо тъй като е мъчно. За АИКБ съдействието с вас е добра опция да насърчим българския бизнес да прави още повече добрини ", съобщи Васил Велев по време на подписването.

АИКБ съобщи подготвеност да включи младежи от „ SOS Детски селища България " в квалификационните образования, които всяка година организира за безработни лица. По този метод те ще имат опция да придобият подготовка и стаж в работещото дружество, в което в следствие и да останат на работа. По данни на Асоциацията всяка година в квалификационните им стратегии, които са по поръчка на работодатели, се образоват сред 1 000 и 2 000 души, от които половината незабавно след тях намират трайно работа в наши предприятия.

Сдружението, което е първата гражданска правозащитна организация у нас, която дава директна грижа за деца в риск, показа забележителния си опит в развиването на центрове за социална поддръжка. Тяхна съществена задача е да предотвратят излизането на децата от фамилията, като оказват поддръжка на фамилиите по здравословни, финансови и обществени проблеми. Сдружението поддържа и младежи посредством програмата " Начало на независим живот " - главната форма на поддръжка за младежите, които са отглеждани в SOS грижа, живеят независимо отвън SOS младежкия дом, работят или учат, само че към момента се нуждаят от поддръжка, с цел да се оправят сполучливо в живота. Програмата има за цел да насърчи старта на младежите в независимия им живот, при намиране на работа, място за живеене и благоприятни условия за реализация, продължение на образованието във ВУЗ. Сдружението оказва консултативна и финансова помощ на младежите в границите на 3 години след овакантяване на грижа.

По време на подписването беше разисквана в дълготрайна вероятност и опцията АИКБ и „ SOS Детски селища България " да работят за разширение на експертизата и опцията за въвеждане на интегриран метод за поддръжка на възрастни хора, които оказват помощ при образованието и развъждането на деца и младежи.

„ Няма да скрия щастието си от подписването на съглашение с една от най-уважаваните и авторитетни работодателски организации. Познаваме АИКБ и сме впечатлени от метода, по който защитавате значимите за бизнеса и стопанската система на страната ни цели. Вашата експертиза е извънредно скъпа за нас и имам вяра, че дружно ще успеем да осъществяваме общи планове ", сподели ръководителят на УС на „ SOS Детски селища България " Веселин Комитов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР