Асоциация “ изразява своето недоумение от решението на Централната избирателна

...
Асоциация “ изразява своето недоумение от решението на Централната избирателна
Коментари Харесай

Прозрачност без граници: Решението за броенето на разписките от машинното гласуване създава риск за вота

Асоциация „ “ показва своето неразбиране от решението на Централната изборна комисия за броене на разписките от във всички секции, в които то се организира, се споделя в позиция на организацията. Това решение е несъответстващо и основава редица опасности за изборния развой, които могат да компрометират в допълнение изборните резултати.

Призоваваме да се придържа към закона и да прояви отговорност при неговото разрешаване. Изборният развой в страната е задоволително претрупан с отрицателни оценки и с публично съмнение, с цел да бъде злепоставен с голословни, нелогични и незаконосъобразни дейности на институцията, която има съществена управителна роля в този развой. При установяване на методическите инструкции ЦИК следва да се съобрази с опциите на членовете на комисиите да се оправят с поставените условия.
 Асоциация Прозрачност без граници ще следи изборите Асоциация " Прозрачност без граници " ще следи изборите
Като организация, която повече от 15 години работи за използването на демократичните стандарти Асоциация „ Прозрачност без граници&...

Призоваваме ЦИК да ревизира своето решение, като при осъществяването на инспекция на машинното гласоподаване се управлява от одобрени способи за надзор – инспекция за софтуера на машините и установяване на научно обоснована извадка от секции, в които да се извърши броене на разписките от машинния избор. Призоваваме ЦИК да не основава предпоставки за пораждане на вътрешни несъгласия сред формалните документи, отразяващи резултатите от изборния развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР