Asos получи оферта за поглъщане на стойност £1 милиард от

...
Asos получи оферта за поглъщане на стойност £1 милиард от
Коментари Харесай

Британската Asos получи оферта за поглъщане за £1 милиард от подкрепян от Alibaba турски онлайн търговец

Asos получи оферта за усвояване на стойност £1 милиард от турския онлайн търговец на дребно Trendyol, оповестяват международните медии. Компанията, която е подкрепена от китайския колос Alibaba, направи оферта, оценяваща онлайн бизнеса на £10 до £12 на акция през декември предходната година.

Според The Sunday Times в момента Trendyol работи с Morgan Stanley по офертата за придобиване, само че към момента не се водят директни договаряния. Смята се обаче, че Trendyol се е свързал с най-големия акционер на Asos - притежателят на Bestseller Anders Holch Povlsen, с цел да види дали той ще взе участие в договорката.

Този ход идва, откакто турският търговец на дребно беше изваден от показателя FTSE 250, защото акциите му се сринаха и доближиха 12-месечно дъно. Освен това, компанията беше принудена да събере £75 милиона от вложители след намаляващите загуби.
 Собственикът на Sports Direct Майк Ашли подвига дяловете на Asos и Hugo Boss
Собственикът на Sports Direct Майк Ашли подвига дяловете на Asos и Hugo Boss

Гигантът в търговията на дребно уголемява бизнеса си

През шестте месеца, завършили на 28 февруари 2023 година, компанията регистрира поправена загуба от £69,4 милиона. Приходите на групата са спаднали с 8% - до £1,8 милиарда през интервала, което е спад от £2 милиарда в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

През март тази година стана ясно, че китайският мастодонт в е-търговията и цифровите услуги Alibaba Group ще раздели дейностите си в 6 обособени структури, като ще търси вложители или листване на борсата на множеството от тях. Целта на преструктурирането е да се отговори на рецензиите на регулаторите, които се захванаха с бизнеса на Джак Ма още в края на 2020 година.

Бизнесменът, за който се смяташе, че е в спор с локалните управляващи, се завърна в Китай след цяла година отвън граница. Това съответства с напъните на Пекин да върне към напредък частния си бранш след две години на строги противоепидемични ограничения.
 Китайският колос Alibaba пуска своя версия на ChatGPT във всички свои артикули
Китайският колос Alibaba пуска своя версия на ChatGPT във всички свои артикули

Приложението е сходно на Slack
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР